Nikol Paşinyan

Ermenistan'da yaşanan darbe girişiminin ardından olaylarda adı sıklıkla geçen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan en çok aratılan isim oldu. Peki Nikol Paşinyan kimdir? Nikol Paşinyan kaç yaşında? İşte detaylar...

25.02.2021-16:22 - (Son Güncelleme: 25.02.2021-16:22) Nikol Paşinyan

Ermenistan ordusu tarafından paylaşılan bildiride Nikol Paşinyan'ın istifa etmesi istendi. Bunun ardından Paşinyan konuyla ilgili yaptığı ilk açıklamada “Bu bir askeri darbe girişimidir” dedi. Destekçilerini meydana çağıran Paşinyan son saatlerde en çok araştırılan isim oldu. Peki Paşinyan kimdir? Paşinyan kaç yaşında? İşte merak edilen bu soruların cevapları...

ERMENİSTAN BAŞBAKANI NİKOL PAŞİNYAN KİMDİR?

Nikol Vovayi Paşinyan, 1 Haziran 1975 yılında İcevan'da doğdu. Paşinyan Ermeni siyasetçi, editör ve eski gazetecidir. 8 Mayıs 2018 yılında başbakanlık görevine başladı. Ermenistan Devlet Üniversitesi'nde Gazetecilik Bölümü'nü okudu. Bu sırada siyasi faaliyetlerinden dolayı okuldan uzaklaştırıldı.

2000'de Haykakan Jamanak’ın baş editörlüğünü yaparken karalama ve iftira suçlarından dolayı göz altına alındı. 2008 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kaybeden Levon Ter-Petrosyan'ın seçmenleri sokağa döküldü ve Paşinyan hakkında halkı örgütlediği gerekçesiyle yakalanma kararı çıktı.

Paşinyan 2009 yılında teslim oldu ve tutuklandı. 2 sene sonra afla serbest kalan Paşinyan, 2012 yılında milletvekilliği için aday oldu ve seçimleri kazandı. Ermenistan Başbakanlığını yapmakta olan Nikol Paşinyan, 45 yaşında ve 4 çocuk babasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal