Mazeretli ders ekleme nedir, ne demektir? Mazeretli ders kaydı nasıl nereden yapılır? AÖF üniversite mazeretli ders kaydı

Üniversitelerde ders eklemeleri yapılması sırasında işleme alınan mazeretli ders eklemede kayıtların nasıl yapıldığı ve nereden yapıldığı en çok yanıtı araştırılan konuların başında yer alır. Hazırladığımız haberimizde Mazeretli ders ekleme nedir, ne demektir? sorusunun cevabını bulurken aynı zamanda mazeretli ders kaydının nasıl be nereden yapılacağına dair bilgilere ulaşabilirsiniz. İşte AÖF üniversite mazeretli ders kaydı..

11.05.2022-01:12 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-01:12) Mazeretli ders ekleme nedir, ne demektir? Mazeretli ders kaydı nasıl nereden yapılır? AÖF üniversite mazeretli ders kaydı

Üniversite eğitimi sırasında öğrenciler ders ekleme işlemlerini yaptıkları sırada tarih belirtme yaparlar. Bu tarih belirtmede şayet geciktirme durumu söz konusu olursa ve öğrencinin mazeretli dersi varsa 'Mazeretli Ders Ekleme' işlemi gerçekleştirilir. Bu ekleme öğrencinin mazereti uygun gelirse onaylanır.

Mazeret dersinin onay almaması durumunda öğrenci ders ekleyemez ve dersi bir sonraki yıla kalır. Buna göre zamanında ders kaydını yaptırmamış olan öğrencinin ders ekleme sisteminde yaptığı ek işleme mazeretli ders ekleme denir.

Mazeretli ders ekleme nedir, ne demektir

Mesela 07-14 şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan yazılma işlemlerinde ders kaydı yaptırmayan fakat mazeretini bildiren öğrenci ders kaydında yeni talep için 24 – 28 Şubat tarihlerini bekler ve bu tarihler arasında üniversitenin bölüm başkanlıklarına başvurur. Söz konusu başvurular Fakülte, Yüksekokul ve Konservatuar Yönetim Kurullarında değerlendirilir ve kabul edilirse öğrencinin dersler eklenir.

Mazeretli ders kaydı nasıl nereden yapılır?

Mazeretli ders kaydını yaptırmak isteyen öğrenci şayet Açık öğretim Fakültesinde okuyorsa bu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilir. Fakat, AÖF'den bildirilen mazeretli ders kayıtları belirli tarihler aralığında yapılmasında dolayı ders kayıtlarına yetişemeyen öğrenci geçerli sayılacak olan mazeretlerinden belirlenmiş olan tarihlerde site üzerinden bildirebilir.

Normal örgün eğitimi alan öğrenci, üniversitelerin ders panolarında ya da üniversitenin resmi internet sitesinde ders tarihlerini takip eder ve bu tarihlerde mazeretli ders kaydını yazılı olarak belirterek bölüm başkanlarına teslim eder. Bölüm başkanı mazeretli ders kayır açıklamasını yönetim kuruluna iletir. Mazeretiniz geçerli görülmesi halinde ise ders kaydı yapılır ve öğrenci dersi alır.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal