Luna coin neden düşüyor? Luna coin kaç TL oldu? Luna coin projesi nedir? Luna Coin kaç dolar/TL?

En büyük coinlerden biri olan Luna coin kripto para piyasasında yaşanan sorunlardan etkilendi. Düşüş yaşayan Luna Coin neden düşüyor? Luna coin kaç TL? İşte ayrıntılar.

12.05.2022-19:01 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-19:01) Luna coin neden düşüyor? Luna coin kaç TL oldu? Luna coin projesi nedir? Luna Coin kaç dolar/TL?

Kripto para piyasasında bazı aksilikler devam etmektedir. Bitcoin 30.000 doların altına düşerken, 1 dolar civarında kalması gereken TerraUSD (UST) 0,68 dolara düştü. Terra ağ yaratıcısı Do Kwon, borsalara 750 milyon dolar değerinde Bitcoin bağışladıklarını ve UST'nin değerini tekrar 1 dolara çıkarmak için UST'yi satın aldıklarını açıkladı fakat UST sadece 0,92 dolara kadar çıkabildi. Bu, Terra ağının kripto para birimi LUNA 'nın gün içinde %60 düşmesine vesile oldu.

LUNA Coin nedir?

2018 senesinde Güney Koreli firma Terraform Labs CEO'su Daniel Shin ile Know tarafından kurulmuştur. Tendermint ile oluşturulan Luna Coin, Proof of Stake (PoS) blok zinciri altyapısı ile algoritmik stablecoin platformudur. Terra platformun tokeni olan Luna coin, fiyat istikrarında stabilcoinlerin ihracında ve stake etme ile ağ yönetişimi için kullanılır.

TerraSDR'nin değerini sabitlenmiş para birimleriyle dengelenmesi için, LUNA jetonlarını TerraSDR ile değiştirebilir ve tersi de geçerli olacaktır.

Terra 'nın kararlılık mekanizması arbitraj faaliyetlerine bağlıdır. Mesela, TerraKRW ikincil piyasada Kore wonuna karşı 0.95:1.00'e düştüğünde borsada 95 ila 100 won karşılığında TerraKRW satın alabilirler ve bu jetonları Terra platformunda LUNA coin ile değiştirebilirler. 100 won değerinde madeni paralar, 1 TerraKRW'nin fiyatı 1 KRW'nin üzerine çıkarsa, kullanıcılar Terra platformunda TerraKRW satın alabilir ve kar amaçlı borsalarda satabilmektedirler.

Luna coin

Luna Coin kaç dolar/TL?

Sabah vakitlerinde Luna coin, 1 doların altına kadar geriledi. Tepki topladıktan sonra tekrardan 4 doların üzerine yükselmeye başardı. Fakat tekrardan düşüşe uğrayan Luna coin düşüş yaşaması 0,13 dolara kadar inmesi tepkilere yol açtı. 10 Mayıs 2022 tarihinde Luna coin 30 dolar seviyesinde iken 1 doların altına düşmesi kullanıcıları büyük sıkıntıya soktu. Son 24 saat içerisinde en yüksek işlemi 7,78 dolar seviyesinde, en düşük seviyesini ise 0,12 seviyesinde görüldü. Son 24 saat içerisinde %97'in üzerinde değişim görüldü. 1 Luna Coin TL cinsinde an itibari ile 2,01 TL'dir.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal