Yazarların Okuma Ayı (ARM) Festivali'nin Onur Konuğu Türkiye Oldu

Her sene farklı bir ülkede yapılan ve orta Avrupa'nın en önemli kitap festivali olan Yazarların Okuma Ayı Festivali bu sene Ukrayna'da yapılacak. Festivalin onur konuğu ise Türkiye oldu.

28.06.2018-12:41 - (Son Güncelleme: 28.06.2018-12:31) Yazarların Okuma Ayı (ARM) Festivali'nin Onur Konuğu Türkiye Oldu

Orta Avrupa’nın en önemli edebi festivali olan “Yazarların Okuma Ayı (ARM) Festivali” bu sene Ukrayna’da yapılacak. 5 Temmuz- 4 Ağustos 2018 tarihleri içinde gerçekleştirilecek olan etkinliğin onur konuğu Türkiye oldu.

5 Temmuz- 4 Ağustos tarihleri içinde yapılacak olan etkinlik, birçok değişik ülkenin yazarlarıyla temas kurma, modern edebiyatı tanıma ve izlediğiniz yazarların ve şairlerin imzalarını almak için kaçırılmaz bir imkan sunuyor. Festival ayrıca yeni kitap çevirileri, belgeseller ve ARM Kütüphanesindeki kitap serilerini araştırma gibi bir dizi başka etkinlik ve projeyi de kapsıyor.

HANGİ YAZARLAR KATILIYOR?

Ukr-Ayna’nın aktardığına göre Türkiye’den de Tuna Kiremitçi, Nedim Gürsel, Ayfer Tunç, Özgür Mumcu, İskender Pala gibi birçok ünlü yazar ve şairin haricinde Ukrayna, Polonya, Çek Cumhuriyeti gibi pekçok ülkenin edebiyatçıları da festival çerçevesinde etkinlikte olacak ve okurlarıyla buluşma olanağı bulacaklar.

Orta Avrupa’nın en önemli edebi festivali olan Yazarların Okuma Ayı (ARM) Festivali ilk defa 2000 senesinde Brno, Çek Cumhuriyeti’nde yapıldı. Bu sene Ukrayna’da yapılacak olan Yazarların Okuma Ayı Festivali tüm kitap severleri bekliyor.

Festivalin ayrıntılı programına https://www.misyacavtorskykhchytan.com.ua/en adresinden erişilebilir.

Son Dakika Kültür-Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal