Türkiye'nin En Büyük Tablosu 'Çölde Av' Yakında Kapılarını Sanatseverlere Açacak

'Çölde Av' isimli Türkiye'nin en büyük oryantalist tablosu, Sait Halim Paşa Yalısı'ndaki yerinden alınarak yeni yeri Milli Saraylara bağlı Resim Müzesi'ne getirildi.

30.01.2019-16:45 - (Son Güncelleme: 30.01.2019-16:33) Türkiye'nin En Büyük Tablosu 'Çölde Av' Yakında Kapılarını Sanatseverlere Açacak

Fransız ressam Felix-Auguste Clement'in eseri olan, 35 metrekarelik Türkiye'nin en büyük tablosu, 3 aylık bir çalışmanın ardından ve nakliyenin her aşamasını onlarca kez prova eden Milli Saraylar ekibi tarafından, önce rulo şeklinde, ahşap koruma sandığı içerisine büyük bir dikkatle yerleştirildi.

Sonrasında yine aynı titiz çalışma ile kapalı kasa kamyonete taşınan devasa tablo, Yeniköy’deki Sait Halim Paşa Yalısı'ndan eskort eşliğinde yeni yeri Resim Müzesi’ne getirildi.

Devasa boyutları ile dünyanın sayılı tabloları arasında gösterilen ‘Çölde Av’, Resim Müzesi’nde uygulanacak restorasyon çalışmalarından sonra sanatseverlere kapısını açaçak.

Oldukça geniş bir tablo koleksiyonuna sahip olan Milli Saraylar İdaresi, 'Çölde Av' tablosuna sahip olarak sanat eserinin müze ortamında korunması, sergilenmesi ve tanıtılması yönünde önemli bir hamlede bulundu.

Son Dakika Kültür Sanat Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal