Seyhan Karabay Kimdir?

Seyhan Karabay kimdir? Seyhan Karabay biyografisi nasıldır? Seyhan Karabay hayatı nasıldır? Seyhan Karabay mesleği nedir? Seyhan Karabay kaç yaşında vefat etti?

23.06.2020-17:55 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-17:52) Seyhan Karabay Kimdir?

Seyhan Karabay, 22 Şubat 1946 tarihinde Adana’da dünyaya gelen Türk müzisyendir. 17 Nisan 2020 tarihinde Bodrum’da vefat etti.

Anadolu rock akımında yer alan müzisyen Seyhan Karabay, Cem Karaca, Sedat Avcı, Selda Bağcan gibi ünlü isimlerle çalıştı.

Seyhan Karabay’ın Hayatı

Seyhan Karabay’ın müziğe ilgisi çok küçük yaşlarda başladı. Çocukluğunda akordeon ve mandolin çalmayı öğrendi.

1960’lı yıllarda Cahit Berkay ve Uğur dikmen ile amatör nitelikli bir müzik grubu kurarak çalışmaya başladı.

1968 yılında, Cem Karaca ile Apaşlar adlı müzik grubunda bas gitar çaldı.

Apaşlar, 1960’lı yıllarda müzik yapan bir Türk Anadolu rock grubudur. Cem Karaca ile hazırladıkları parçalarla tanınmaktadır. Döneminin ünlü müzik gruplarından biri olan The Shadows’un eseri olan Apache şarkısından etkilenerek, grubun ismi Apaşlar koyulmuştur. Grup, Cem Karaca’yla birlikte çalışmaya başladıktan sonra yaptıkları işlerle dikkat çekti. 1967 Altın Mikrofon yarışmasında ödül kazandıktan sonra Türkiye turnesine çıktılar. 1968 yılında Seyhan Karabay grubun bas gitaristi oldu. Aynı yıl “Resimdeki Gözyaşları” isimli çalışmalarıyla dikkat çektiler. Almanya’da müzik festivaline katılarak övgü topladılar.

1970 yılında, grupla Cem Karaca arasında ortaya çıkan fikir ayrılıkları nedeniyle birlikte çalışmaya son verdiler. Bu tarihten sonra grup dağıldı.

Grubun dağılmasının ardından Seyhan Karabay, 1970 yılında Kardaşlar grubunun kurucularından biri oldu. Kardaşlar, Selda Bağcan ve Cem Karaca gibi ünlü sanatçılarla beraber çalışmış bir rock grubudur.

Kardaşlar, 4 tane 45’lik çıkararak büyük bir başarı elde etti. Ancak bir süre sonra yine bas gitarist olan Seyhan Karabay, gruptan kopmaya başlamıştır. Bir süre sonra, değişiklikler geçiren grup dağıldı. Gruba Kardaşlar ismini veren de Seyhan Karabay olmuştur.

1975 yılında, Kardaşlar grubunun resmi olarak dağılmasıyla birlikte, iki yıllık bir sessizliğin ardından Seyhan Karabay 1977 yılında müzik sahnesine döndü. 25. Saat ismiyle kurulan yeni grup, birçok ünlü müzisyenle beraber çalışarak müzik üretmeye ve turnelere çıkmaya devam etti.

25. Saat grubunun da dağılmasıyla birlikte, Seyhan Karabay müzik hayatını noktalayarak ticarete atılır.

Seyhan Karabay müzisyenliğinin yanında bir süre de oyunculuk yapmıştır. 9 filmde ve 16 fotoromanda rol alan Seyhan Karabay, bir filmde Perihan Savaş ile başrolü paylaşmıştır.

Seyhan Karabay’ın Bodrum’a Yerleşmesi

Seyhan Karabay, 80’li yılların sonunda İstanbul’dan Bodrum’a yerleşerek burada teknecilik ve tekne kiralama işleriyle ilgilenmeye başladı. Sanatçı, vefatından önce uzun süre Bodrum’da yaşadı.

Sarılık hastalığı nedeniyle 17 Nisan 2020 tarihinde, Bodrum’da hayata veda etti. Türk müzisyen, vefat ettiğinde 74 yaşındaydı.

Seyhan Karabay’ın çalışmalarına, birçok online müzik dinleme platformundan erişebilmek mümkündür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal