Pera Müzesi’nin Sergileri YouTube’da

Pera Müzesi; Frida Kahlo-Diego Rivera, Fernando Botero, Andy Warhol, Rembrandt, Goya ve Giorgio de Chirico sergilerinin yer aldığı bir seçkiyi YouTube kanalında yayınlamaya başladı.

22.05.2020-14:42 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-14:55) Pera Müzesi’nin Sergileri YouTube’da

Pera Müzesi, corona günlerinde sanatseverleri yalnız bırakmıyor. Mart ayından bu yana sergilerini dijital dünyada sunan Pera Müzesi, önemli bir seçkiyi daha YouTube kanalında yayınlamaya başladı.

Frida Kahlo-Diego Rivera, Fernando Botero, Andy Warhol, Rembrandt, Goya ve Giorgio de Chirico sergilerinin yer aldığı dizi sanatseverleri keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. 

Sanatçıların yaşamı ve eserleriyle ilgili temel bilgilerin yer aldığı videolarda, üretimlerine etki eden toplumsal olaylar ve çalışma yöntemleri gibi az bilinen detaylar da sanatseverlere sunuluyor.

2007 yılında Avrupa resminin en büyük ustalarından Rembrandt, Boijmans Van Beuningen Müzesi Koleksiyonu’nda yer alan yapıtlarıyla Pera Müzesi’ne konuk oldu.

2010’da 21. yüzyılın en çok merak uyandıran sanatçılarından Fernando Botero; sirk, boğa güreşi, Latin Amerika, ölüdoğa temalı eserleri geniş kapsamlı bir sergiyle Pera Müzesi’nde sanatseverlere sundu.

2011 yılında Frida Kahlo ve Diego Rivera çifti, Gelman Koleksiyonu’nda yer alan eserleriyle Pera Müzesi’ndeydi.

Pera Müzesi, 2012 yılında ise Salvador Dalí ve René Magritte’e ilham vermiş, metafizik akımının yaratıcısı Francisco de Goya’nın dört büyük gravür serisini ve yağlıboyalarını sanatseverlere sundu.

Andy Warhol, Campbell’s Çorbaları, Kovboylar ve Kızılderililer, Tehlikedeki Türler, Çiçekler, 20. Yüzyıldan On Yahudi Portresi dizilerinin yanı sıra, Mick Jagger ve Lenin gibi ünlü isimlerin portreleriyle 2014’te İstanbul’a konuk oldu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal