Pera Müzesi'nden İmparatorluktan Portreler Sergisi

Coronavirüs pandemisi nedeniyle evde kalan sanatseverler için online etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Pera Müzesi'nin "İmparatorluktan Portreler" sergisi de bu etkinliklerden biri...

08.04.2020-12:55 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-12:52) Pera Müzesi'nden İmparatorluktan Portreler Sergisi
Pera Müzesi, coronavirüs tedbirleri kapsamında kapılarını geçici olarak ziyaretçilere kapattı fakat sergiler online olarak gezilebiliyor. Bu sergilerden biri de "İmparatorluktan Portreler" sergisi.

Sergide, Osmanlılarda 16. yüzyıldan beri süregelen bir padişah portreciliği geleneğini görebileceğimiz 60'a yakın yapıt sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Çoğunlukla fotoğraf makinesi objektifinin henüz gözün yerine geçmediği, ressamların dünyaya bakma, onu okuma, yorumlama ve aktarma önceliğini henüz ellerinde tuttukları bir zamanda yapılmış bu resimler, uzaklarda kalan bir çağın yok olmuş yüzlerini, şaşırtıcı bir gerçeklik ve canlılıkla günümüze taşıyıorlar.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Oryantalist Resim Koleksiyonu'nu oluşturan Suna ve İnan Kıraç/ Sevgi ve Erdoğan Gönül koleksiyonlarından seçilmiş eserleri görmek için https://www.peramuzesi.org.tr/ linkine tıklamanız yeterli.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal