Odunpazarı Modern Müze Yeniden Açılıyor

Ahşap yapı sistemi ve etkileyici mimarisiyle sanatseverlerden ilgi gören ve pandemi nedeniyle kapılarını geçici olarak kapatan Odunpazarı Modern Müze, kontrollü normalleşme süreciyle 1 Temmuz'da ziyaretçilerine kapılarını yeniden açacak.

23.06.2020-14:24 - (Son Güncelleme: 23.06.2020-14:23) Odunpazarı Modern Müze Yeniden Açılıyor

Geçtiğimiz yıl Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2019 Özel Ödülü'ne layık görülen Odunpazarı Modern Müze, kontrollü normalleşme süreciyle 1 Temmuz'da ziyaretçilerine kapılarını yeniden açacak

Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan ve coronavirüs pandemisi nedeniyle 16 Mart'ta ziyarete kapatılan müze, Eskişehir'in merkez Odunpazarı ilçesinde yer alıyor.

Yeni tedbirlerle açılacak müze, 1 Temmuz Çarşamba gününden itibaren salıdan cumartesiye kadar 11.00-17.00, pazar günleri ise 12.00-17.00 saatlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Osmanlı kubbe mimarisi, geleneksel Japon mimarisi ile Odunpazarı sivil mimarisinden esinlenerek ünlü Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates tarafından tasarlanan müzeye girişte ziyaretçilerin ateşi ölçülecek, maskesiz kimse içeri alınmayacak ve sosyal mesafe kurallarına son derece dikkat edilecek.

Her katta ve girişte dezenfektanların olacağı müzenin daha güvenli ve rahat gezilebilmesi için tüm sergi katlarında aynı anda bulunabilecek ziyaretçi sayısı normal kapasitenin altında tutulacak.

Haldun Dostoğlu küratörlüğünde gerçekleşen koleksiyon sergisi "Vuslat" ve günümüzün yetenekli bambu ustası Tanabe Chikuunsai IV'nin müzeye özel ürettiği enstalasyon çalışması da müzenin tekrar ziyarete açılmasıyla sanatseverler ile buluşacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal