Nekrofili Nedir, Nekrofili Bir Hastalık mıdır?

Nekrofili çok tartışılan bir konudur. Ölüyle ilişkiye girme hastalığı olarak bilinen Nekrofili, genellikle seri katillerde görülür. Peki, nekrofili ne demek? Neden insan nekrofili olur?

24.05.2018-15:05 - (Son Güncelleme: 04.02.2022-12:07) Nekrofili Nedir, Nekrofili Bir Hastalık mıdır?

Toplumda birçok garip hastalığa sahip insan bulunmaktadır. Bu hastalıklardan biri de ölülerle cinsel ilişkiye girmek anlamına gelen nekrofilidir. Birçok seri katilde bulunan nekrofilinin hala bir hastalık olup olmadığı tartışılmaktadır. 

NEKROFİLİ NE DEMEK?

Nekrofili Yunancada kelime anlamı olarak 'ölü sevicilik' manasına gelir. Nekro ölü, fili sevmek anlamına gelmektedir. 

NEKROFİLİ NEDİR?

Dünya üzerinde yaşayan birçok seri katilde nekrofili hastalığı bulunmaktadır. Bunun sebebi olarak öldürdüğü kişilerle yaşarken birlikte olmalarını imkansız olarak görmeleri ve öldürdüğü kişilere olan arzularını tatmin etme gösterilir. Bunun dışında gerçekten de ölü bedenlere ilgi duyan insanlar bulunmaktadır. Bu insanlar seri katiller gibi sevgi - nefret ilişkisiyle değil, ölülerden hoşlanma üzerinden önemsenir. 

NEKROFİLİNİN TARİHÇESİ

Nekrofiliyi hastalık olarak tanımlamak insanlık tarihi için çok yeni bir durumdur. Çünkü ilkel kabileler ve antik uygarlıklarda ölüyle cinsel ilişkiye girme direkt olarak bir ritüel olarak kabul edilmekteydi. Kral Herode, ölen eşiyle 7 yıl boyunca cinsel ilişkiye girmiştir. 

NEKROFİLİ HASTALIĞI

Richard Von Kraft-Ebing, 'Psychopathia Sexualis' adlı kitabında hastalık olarak nitelendirdiği nekrofiliyi ve bütün sapkınlıkları inceleyerek onların bu yaptığının 'en canavarca' olduğunu söyler. Kitapta:


'Nekrofili, cesetlerle seks yapmak anlamına geldiğinden, bu şaşırtıcı bir niteleme sayılamaz. Aynı şekilde bu en canavarca eylemin, en canavar suçlular olan seri katiller arasında çok rastlanır olması da bizi şaşırtmamalıdır.

Earle Leonard Nelson'dan, Ted Bundy'ye kadar birçok kötü şöhretli psikopat, ara sıra yeni öldürdükleri kurbanlarının cesetlerine tecavüz etmiştir. Ancak bu, bazı kriminal psikoloji uzmanlarına göre, bir öfke patlaması ile katilin bir kurbana tamamen hükmetmek ve onu aşağılamak şeklindeki habis arzusundan doğar. Gerçek nekrofil, yani ölüme tutku ile bağlı olan ve en büyük zevki bir cesetle seks yapmak olan kişi, arasında fark olduğunu belirtirler. Bu tür bir nekrofil, seri katiller arasında nadir görülür. Fakat bazı kayda değer vakalar da yok değildir.' ifadelerine yer vermiştir.


NEDEN İNSAN NEKROFİLİ OLUR?

Nekrofiliye sebep olan şeyler hakkında fikir birliği yoktur. Çocukluk döneminde yaşanmış bir travma, ateşli bir hastalık ya da sorunlu bir aile bu hastalığa sebebiyet vermiş olabilir. Uzun süre sadece erkek bireylerde görülen bu durum, kadınlarda da bulunmaktadır. Nekrofilinin algolagnia ile yakınlığı olduğu tahmin edilmektedir. 

Nekrofilinin oluşmasının en önemli sebebi olarak toplumdan dışlanma gösterilmektedir. Birlikte olmak istediği kişilerle olamayacağını düşünen veya cinsel ilişkide istediklerini yaptırabileceğine güvenmeyen insanlar, irade ve isteği kalmamış ölü bedenlerle birlikte olur. 

Bir başka sebebiyle ölme korkusudur. Korkularını tersine çevirmek; ölümden korkuyu ölüm fantezisine çevirmek için cinsel ilişkiye girerler. Nekrofililerin sadece yüzde 15'i ölü bedeninden gerçek anlamda zevk duyar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal