İznik’te Yaşayan Hazineler Belgesel Oluyor

İznik’te unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının ustaları ile mesleklerinde yarım asrı devirmiş kişilerin hayatları 'Yaşayan İznik Hazineleri' projesi kapsamında belgesel oluyor.

30.06.2020-13:41 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-13:40) İznik’te Yaşayan Hazineler Belgesel Oluyor

İznik Belediyesi anlamlı bir projeye imza attı. Belediye, ilçe genelinde ki yaşayan hazineleri gelecek kuşaklara aktarabilmek, her birinin hatıralarını yaşatabilmek amacıyla bir proje başlattı.

Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının ustaları ile mesleklerinde yarım asrı devirmiş kişilerin hayatları, 'Yaşayan İznik Hazineleri' projesi kapsamında belgesel olacak.

İznik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler birimi, belgeseli kurgusunu,senaryosunu, montajını ve çekimlerini gerçekleştiriyor.

İlk belgesel çekimi geçtiğimiz aylarda Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sanatçı unvanı da verilen 75 yıllık fıçı ustası İsmail Alkış ile gerçekleştirildi.

İkinci belgesel ise İznik’e bağlı İnikli Mahallesi’nde ikamet eden 20 yıldır bastonculuk ile uğraşan Şükrü Kaya ile çekildi.

Vatandaşlar ve ilgili kişiler tarafından büyük beğeni toplayan kısa film konseptindeki belgeseller, İznik Belediyesi’nin sosyal medya hesapları ve Youtube kanalında şimdiden on binlerce izleyiciye ulaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal