İçişleri Bakanı Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Sanal Sergide

Uluslararası Göç Filmleri Festivali devam ediyor. Festival kapsamında "Göçün İzleri" ve "Göç Duygusu" sanal sergileri sanatseverlere sunuldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da bu sergiyi gezdi.

19.06.2020-09:31 - (Son Güncelleme: 19.06.2020-09:30) İçişleri Bakanı Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Sanal Sergide
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Uluslararası Göç Filmleri Festivali meraklılarıyla buluşmaya devam ediyor.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında online düzenlenen festival kapsamında "Göçün İzleri" ve "Göç Duygusu" sergileri dijital ortamda sanatseverlere sunuldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy görüntülü ve sesli iletişim kurarak gerçek mekanda gibi avatarlarıyla sergiyi gezdi.

Suriye'de farklı dönemlere ait göçlerle oluşan tarihi yapıların bugüne ulaşan hallerinin yer aldığı "Göçün İzleri" sergisi, özel bir tarama yöntemiyle taranarak üç boyutlu ve renkli olarak modellendi.

Sergide ayrıca Şam'da bulunan Emeviye Camisi ile Osmanlı döneminde ticaretin merkezi kabul edilen Halep Çarşısı'nın son hali, Hama'daki Masyaf Kalesi, Tarsus'taki Fenikeliler dönemine ait Amrit Liman Şehri, Lazkiye yakınlarında 16. yüzyıla ait Selahaddin Kalesi, Osmanlı döneminden Azm Sarayı, Lazkiye yakınlarında milattan önce 15. yüzyıla ait Ugarit tarihi arkeoloji kalıntıları da sanatseverlere sunuldu.

1960'larda başlayarak, Avrupa'ya olan işçi göçlerinden değinen "Göç Duygusu" sergisinde ise fotoğraflar, belgeler, ses kayıtları ve çeşitli videolar dijital ortamda sanatseverlerle buluştu.

Sergilere ulaşmak için yapmanız gereken "www.migrationff.com" linkine girmek ve bu eşsiz deneyime şahit olmak.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal