Kızılay Yapım Sorumlusu Fatih İşçi Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nde

Uluslararası Göç Filmleri Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Etkinlikler kapsamda gerçekleştirilen "Live Talk" söyleşilerinin konuğu Kızılay Yapım Sorumlusu Fatih İşçi oldu.

17.06.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-09:58) Kızılay Yapım Sorumlusu Fatih İşçi Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nde

Uluslararası Göç Filmleri Festivali birçok etkinlikle sinemaseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda gerçekleşen "Live Talk" söyleşilerinin konuğu Kızılay Yapım Sorumlusu Fatih İşçi oldu.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen festivaldeki "Kızılay Filmleri" başlıklı etkinliğin moderatörlüğünü Rıza Oylum yaptı.

Fatih İşçi, Kısa Göç İzlenimleri kategorisi altında Kızılay’ın desteklediği, “Üç Kadın", "Samir'in Rüyası" ve "Mutfak" filmleri hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Filmlerden olumlu tepkiler aldığını belirten İşçi, şunları kaydetti:

"Biz konformist hayatlarımızda bunu çok hissedemiyoruz ama Afrika'da her gece açlıktan bir çocuğu yitiriyoruz. Bu inanılmaz bir gerçek. Bununla ilgili insan ister istemez sorumlu tutuyor kendisini. Dünyanın öbür bir ucunda olan şeyi bile artık kolaylıkla görebiliyor, erişebiliyoruz. İnsan ızdırabıyla ilgili çok fazla hikaye var ve biz enerjimiz yettikçe bunları insanlara aktarmak istiyoruz."

FESTİVALE KATKI SUNANLARA TEŞEKKÜR

Kızılay'ın çalışmalarına gönüllü olarak katılınabileceğini belirten İşçi, "Özellikle Kızılay olarak çok güzel bir yapımız aktif durumda çalışmalarına devam ediyor. Genç Kızılay ve gönüllülük müdürlüğümüzde genç arkadaşlarımız bütün projelerimizde yer alabiliyorlar. Mesela şu an bildiğiniz gibi Bingöl'de deprem sonrası yardım faaliyetleri devam ediyor. Ekiplerimiz orada çalışmalar yapıyorlar. Ama aynı zamanda pek çok gönüllü arkadaşımız orada çalışmalar yürütüyorlar. İnternet sitesinden başvurularını yapıp alanda gönüllü olarak arkadaşlarımız bize katılabilirler. Yapabilecek bir şeyleri olan herkesin desteğine ihtiyacımız var ve her zaman kapımız açık." ifadesini kullandı.

Festivale katkı sunanlara teşekkür eden İşçi, "Böyle festivallerin devamının gelmesi, sürekliliğinin olması hatta çeşitlenerek artması beklentisi içerisindeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal