Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefliğine Taze Kan

Dünyanın en köklü orkestralarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefliğine, orkestranın Yardımcı Şefliğini yürüten Cemi'i Can Deliorman getirildi.

17.06.2020-09:37 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-09:35) Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefliğine Taze Kan

200 yıla yaklaşan tarihiyle sanat hayatında hiçbir kesintiye uğramadan sürekliliğini korumuş nadide sanat kurumlarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın şefi Eski şef Rengim Gökmen'in görev süresinin dolması nedeniyle değişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefliğine, 2017 sezonundan beri orkestranın Yardımcı Şefliğini yürüten Cemi'i Can Deliorman getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Ülkemizin ve dünyanın en köklü ve önemli sanat kurumlarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızın şefliğine bugün itibarıyla genç, yetenekli ve başarılı şef Cemi’i Can Deliorman’ı atadık." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın tarihindeki en genç şef Deliorman'ı tebrik eden rsoy, şunları söyledi:

"İnşaatı tamamlanmak üzere olan ve 29 Ekim'de açmayı planladığımız Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızın yeni konser binasıyla, ülkemize ve Ankara'ya simge bir eser kazandırıyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Yaptığımız bu fiziksel ve mekansal yenilikler ve iyileştirmelerin yanında sanatsal anlamda da yenilikçi ve farklı işlere imza atacağımız bir döneme giriyoruz."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal