Yapımcı Zeynep Atakan Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nde

Uluslararası Göç Filmleri Festivali kapsamında düzenlenen atölyeler devam ediyor. Bu kapsamda yapımcı Zeynep Atakan 2 gün boyunca gençlerle bir araya geldi.

17.06.2020-09:25 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-09:29) Yapımcı Zeynep Atakan Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nde

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce düzenlenen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Göç Filmleri Festivali devam ediyor.

Bu kapsamda sinema dünyasının usta isimleri atölye çalışmalarıyla meraklılarıyla buluşuyor.

Nuri Bilge Ceylan, Elia Suleyman, Kutluğ Ataman, Tayfun Pirselimoğlu gibi birçok başarılı yönetmenin filmlerinin yapımcılığını üstlenen Zeynep Atakan da Uluslararası Göç Filmleri Festivali'nde 2 gün boyunca gençlerle bir araya geldi.

Çevrim içi olarak ücretsiz şekilde gerçekleştirilen atölyede Yapım Laboratuvarı'nın kurucusu Zeynep Atakan, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Yapımcılık ve yönetmenlikte başarılı olmada en önemli unsurun çalışmak olduğunu söyleyen Atakan, setlerde tecrübe kazanıldığını belirterek şunları söyledi:

"Senaryo, bir filmin olmazsa olmazı. Ama senaryo bittiği noktada bir yapımcı aramaya başladığınız zaman çok anlamlı gelmiyor bugünün dünyasında. Birincisi sizi sanatsal olarak taşıyacak bir portföyünüz yoksa bağımsız sinema için söylüyorum, birinin size para yatırması zaten zorlaşıyor. Ana akım filmi senaryosuysa yapımcı ya da yatırımcı müdahale ister. Öncelikle filmin neyi hedeflediğini anlayabilmek gerekiyor. O yüzden 'senaryo hazır' cümlesini sevmiyorum. Yaratıcılık her yerde vardır. O yaratıcılığın içerisinden orijinali bulup çıkarabilmek, orijinal bir sinema dil oluşturabilmek önemlidir. O yüzden de benim temel önerim, gözlemim senaryonuz gelişirken hatta tek bir senaryo üzerine değil, birkaç fikir üzerine (hikayeyi) geliştirirseniz bu sizin sahada nasıl hareket etmeniz gerektiğini sağlar."

"TÜRK SİNEMASINDA TEKNİK AÇIDAN ÖNDEYİZ"

Türk sinemasında teknik açıdan hiçbir sıkıntının olmadığını söyleyen Atakan "Bu sadece benim fikrim değil, yurt dışındaki arkadaşlarımızın düşünceleri de böyle. Teknik açıdan hiçbir sıkıntımız yok. Hatta öndeyiz." dedi.

Film setlerinden gelen  gelen bir yapımcı olduğunu ve yaklaşık 10 yıldır atölyeler düzenlediğini söyleyen Atakan şöyle devam etti:

"Bu atölyelerden çok başarılı işler yapan yapımcılar çıktı. 'Ben bir şeyler söylüyorum. Ama mümkünse kendi metodunuzu bulun. Daha fazla hareket edin' diye her zaman katılımcılara anlattım. Ben şimdi 20 sene öncesinde olsaydım ve bugünün Türkiye'sinde neler yapardım hayal ettiğimde inanamıyorum ve bunun parayla bir ilgisi olduğunu da düşünüyorum. Aslında yapımcı telefonla bir iş ayarlayacağınız kişi değil, bir yol arkadaşıdır. Böyle görmek gerekiyor."

Atakan yapımcı olmak isteyenlere ise şu tavsiyeleri verdi:

 "Birincisi yapımcı olmak isteyenleri duyunca mutlu oluyorum. Kendilerini geliştirmesi lazım. Ama bu geliştirme sadece yaratıcı alanda değil, diğer tarafta da iyi bir iletişim ağına sahip, dünyayla iş yapabilecek durumda olmalı. Eğer uluslararası işler yapmak istiyorsanız yabancı dil olmalı. Ne istediğinizi doğru tarif etmeniz ve alanı mutlaka iyi tanımanız lazım. Her alanı da görmelerini isterim. Yani bir dizi, reklam, sinema seti de görün. Güncel konferansları takip edin."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal