Can Feda Filmi Nerede Çekildi?

Can Feda filmi savaş kategorisinde yer alan bir yapımdır. Başrollerinde Burak Özçivit ve Kerem Bürsin'in yer aldığı Can Feda filminin nerede çekildiğini sizin için haberimizde yer verdik...

16.07.2020-14:23 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:21) Can Feda Filmi Nerede Çekildi?

6 Nisan 2018 tarihinde vizyona giren Can Feda fimi, başrollerinde Burak Özçivit ve Kerem Bursin’in yer aldığı bir savaş filmidir. Filmin yönetmenliğini Çağatay Tosun, senaristliğini ise Zafer Külünk üstlenmiştir. Can Feda filminde, özel bir timin sınır ötesi operasyonlardaki mücadeleleri ve hayat hikayeleri anlatılmıştır. Peki Can Feda filmi nerede çekildi? Can Feda filminin konusu ne? Oyuncuları kimler?

Can Feda Filmi Konusu

Terör olaylarının ve iç savaşın yoğun olarak yaşandığı, dünyadaki en tehlikeli bölgelerden birine, Türk Ordusu tek başına giriş yapar. Yüzbaşı Alparslan ve emrindeki altı kişilik Özel Kuvvetler timi de bu görev ile bu bölgede bulunmaktadır. Bu tim, kendilerine sonradan dahil olan Yüzbaşı Pilot Onur ile beraber, Türk Ordusu’nu bozguna uğratmak için kurulan büyük bir tuzağı açığa çıkarır. Bu tuzağı bozabilmek amacıyla çok çetin şartlarda mücadele veren tim, bir yandan da bu zorlu şartların kendilerinde yarattığı psikolojik yıkımlar ile uğraşmak zorunda kalacaktır. Sadece savaşmak ve hayatta kalmak değil, insan olmayı da başarmak gerekmektedir. Can Feda filminin konusu, bu timin hem kendilerine hem de teröre karşı mücadelelerinin öyküsüdür.

Filmde Yüzbaşı Alparslan karakterini Burak Özçivit, Yüzbaşı Pilot Onur karakterini ise Kerem Bursin canlandırmıştır.

Can Feda Filmi Nerede Çekildi?

Bir savaş filmi olmasından ötürü, pek çok farklı yerlerde çekimleri tamamlanan Can Feda fiminin 1 yıla yakın süren hazırlık aşaması Eskişehir’de başlamıştır. Burada devasa bir plato kurularak, filmin senaryosuna yakışan özenli bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar sonucunda, filmdeki pek çok sahne dekorlar kullanılarak çekilmesine rağmen, çekimler sonunda oldukça gerçekçi görüntüler elde edilmiştir.

Film senaryosunda, Suriye’de bulunan bir Türkmen köyü olarak geçen çekim sahneleri ise Bilecik’in Zemzemiye Köyü’nde çekilmiştir. Filmde görülen yıkık binaları elde edebilmek için, bir yandan her türlü teknolojik imkan kullanılmış bir yandan da köydeki eski yapılarda gerçek yıkımlar gerçekleştirilerek, filmin gerçekçiliği yüksek bir seviyeye çıkarılmıştır.

Filmin son sahnelerinin çekimleri ise İstanbul’da yapılmıştır. Günümüzde kullanıma açılmış olan İstanbul 3. Havalimanı’nın inşaat bölgesi çekimlere ev sahipliği yapmıştır. Bu bölgede verilmeye çalışılan Orta Doğu izlenimi son derece başarılı olmuştur. Burası dışında İstanbul’da yapılan çekimlerin çoğu, ormanlık alanlarda veya kırsal bölgelerde gerçekleştirilmiştir.

Can Feda filminin çekimleri sırasında 2 bin figüran oynamış ve 2 bin adet silah ile 300 adet araç kullanılmıştır.

Can Feda Filmi Oyuncuları

- Burak Özçivit

- Kerem Bursin

- Melike İpek Yalova

- Süleyman Karaahmet

- Sabahattin Yakut

- Onur Ayçelik

- Özbek Kaplan

- Cem Kurtoğlu

- Emre Almas

- Can Baykan

- Besim Demirkıran

Can Feda Filmi Yapım Ekibi

- Yönetmen:Çağatay Tosun

- Senaryo: Zafer Külünk

- Görüntü Yönetmeni: Tolga Çetin

- Müzik: Toygar Işıklı

- Dağıtım: UIP Türkiye

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal