Bölük Nerede Çekildi?

İlginç bir derleme ile ortaya çıkan filmin asıl konusu, filmin yönetmeninin (Aytaç Ağırlar) çekim için uygun bir yer ararken 1996,1997 yılları arasında kendi askerlik yaptığı yer olan Çanakkale’ye tesadüf eseri yolu düşmesi ile ortaya çıkmıştır.

16.07.2020-14:18 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:17) Bölük Nerede Çekildi?

Aytaç Ağırlar, bunun kasten yapılmış bir şey olmadığını fakat binlerce mekan gezip buraya tesadüf eseri yolunun düştüğünü ve alanın oldukça uygun olduğunu belirtmiştir. Ayrıca 20 yıl sonra vatani görevini yaptığı yere gelmenin kendisine, eski anılarını hatırlattığını ve çok duygulandığını ifade eden yönetmen 81 il gezdiğini ve bunun gerçekten tesadüf eseri Çanakkale’de çekilecek olmasını hayretle karşıladığını belirtmektedir.

Bir bölükte karşılaşan askerin göz yaşartan yaşam öykülerini konu alan filmin çekimlerinin tamamı Çanakkale’de bulunan bir askeriyede gerçekleşmiştir.

Bölük Filmi Konusu

Hepsi farklı illerden gelen askerlerin aynı bölükte kalmasını ve hayatlarını paylaşmasını ele alan film. Başrolünü Kaan Yıldırım, Kaan Kurtaş ve Alina Boz’un paylaştığı filmde, Erdal karakterini canlandıran Kaan Yıldırım’ın sevgilisini aldattığı gün, sevgilisiyle yaşadığı olaylı tartışma sonrası polislerin gelmesiyle asker kaçağı olduğunu öğrenip, apar topar askere gelmek zorunda kalıp sevgilisine kendisini ifade edemez ve bir daha arasa da ulaşamaz. Bir süre sonra hayaller görmeye başlayan Erdal, askere gelmeden önce yaptıkları yüzünden çok pişmandır fakat elinden bir şey gelmez. Erdal gibi hayatlar yaşayarak askere gelmiş insanlarla dolu bölükte alışmakta zorlanacakları ve başlarına gelecek bir sürü olay olacaktır. Hepsinin hayalleri vardır fakat beklemek ve mücadele etmek zorundadırlar. Ankara’dan gelen ve büyük zorluklar yaşayan, sürekli kavga ettiği için senelerdir terhis olamayan bir askerle arkadaşlık kurmaya çalışan Erdal, ilk başlarda zorlansa ve neden terhis olmamak için mücadele ettiğini anlamaya çalışsa da, asker Erdal ile yakınlaşmak istemez. Daha sonra askeriyede çıkan bir olay sonrası herkesi ölüm korkusu sarar ve birbirleri ile dost olurlar. Askeri ve Dram türünde hayat bulan Bölük Filmi 2017 yılında birçok farklı ülkede gösterime giren ve 241.916 kişinin izlemesi ile 2.854.146 TL hasılat yapmıştır.

Günümüzde halen askeriyelerde, bağların güçlenmesini sağlamak amaçlı askerlere izletilen filmin konusu ve dokunaklı hikayesi ön plana çıkmaktadır.

Bölük Filmi Oyuncu Kadrosu

• Hakan Yıldırım

1986 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Kaan Yıldırım, İngiltere-Londra’da pazarlama okuyup daha sonra Türkiye’ye dönüp oyuncu olmaya karar vermiştir. İlk adımı Başkent Bilim Akademisi sınavlarına girerek atan Kaan Yıldırım burada oyunculuk eğitimi almıştır. İlk deneyimini Kayıp dizisi ile yaşayan Kaan Yıldırım, daha sonra birçok büyük projeye imza atmıştır.

• Hakan Kurtaş

1988’de İzmir’de dünyaya gelen Hakan Kurtaş, Mimar Sinan güzel Sanatlar Üniversitesi Konservatuvar bölümü mezunudur. Annesi iktisatçı, babası ise çocuk doktoru olarak görev yapmaktadır. İlk Sinema deneyimini Vücut adlı film ile yapmıştır.

• Alina Boz

1998 yılında İstanbul’da dünyaya gelen Alina boz, Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Annesi Rus kökenli, babası Türk’tür. İlk sinema deneyimini 2013 yılında Cesur Hemşire adlı film ile yapıp, birçok önemli projede rol almıştır.

• Salih Usta

• Olgu Baran Kubilay

• Selim Akgül

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal