Canım Kardeşim Filmi Nerede Çekildi

Canım Kardeşim filmi Türk sinemasının unutulmaz yapımlarından birisidir. Türk filmleri arasında kendine ayrı bir yer edinen Canım Kardeşim nerede çekildi haberimizde sizin için derledik...

16.07.2020-14:17 - (Son Güncelleme: 16.07.2020-14:15) Canım Kardeşim Filmi Nerede Çekildi

Türk sinemasının başyapıtlarından biri olan Canım Kardeşim filmi, 1973 senesinde çekilmiştir. Türk filmleri arasında, dram türünün en iyi örneklerinden biridir. Döneme adını yazdıran müzikleri ne senaryosu ile hafızalara kazınan bu filmde başrolleri Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kahraman Kıral paylaşmıştır. Canım Kardeşim filminin yönetmenliğini Ertem Eğilmez üstlenmiş, akıllarda kalan sarsıcı senaryosunu ise Sadık Şendil kaleme almıştır. Film, müziği ile Altın Koza Film Festivali’nde, En İyi Film Müziği’ ödülüne layık görülmüştür. Peki efsaneler arasında yer alan Canım Kardeşim filmi nerede çekildi? Canım Kardeşim filminin konusu ne? Oyuncuları kimler?

Canım Kardeşim Filmi Konusu

Kahraman, abisi ve abisinin can arkadaşı Halit ile beraber yoksul ama mutlu bir hayat yaşamaktadır. Bir gün, evlerinde bir yangın çıkar ve babası dumandan zehirlenerek hayatını kaybeder. Bu günden itibaren küçük Kahraman’a abisi Murat bakmak zorunda kalır. Halit ise evden kovularak Murat’ın evine taşınır.

Kahraman’ın en büyük hayali evde bir televizyona sahip olmaktır. Bu sıralarda Kahraman’ın okuldaki öğretmeni ise, Kahraman’ın temizliğine özen göstermesi gerektiğini söylemek için sürekli Murat’ı okula çağırıp konuşmaktadır. Bir zaman sonra Kahraman çabuk yorulmaya, halsizleşmeye başlar. Nedenini öğrenmek için Murat ve Halit onu doktora götürürler ve kanser olduğunu öğrenirler. Bu haberi alınca üzüntüden yıkılan Murat ve Halit, Kahraman’ın tüm isteklerini yerine getirmeye çalışırlar.

Fakirliklerine rağmen bulup buluşturup onu yemeklere, parklara götürürler. O ne isterse yapmaktadırlar. Öğretmeni ise, hastalığını öğrendiğinde, iyileşene kadar Kahraman’a izin verir. Yapamadıkları tek şey bir televizyon almak olur. Paraları yetmediği için alamadıkları televizyonu, bir gece yarısı mağazanın vitrininden çalarlar. Aslında filmde tam burada, asıl verilmeye çalışılan mesaj, var olan sistemin şiddetine başkaldırmaktır. Canım Kardeşim filminin konusu, bu düşünceye dayalıdır. Bunu yapmak için kendileri de şiddet uygulamış olurlar. Televizyonu eve getirdiklerinde, çok mutlu olurlar. Onlar ekranda, seyirci ekran karşısında gülümser. Sonunda düzenin dayatmasına karşı çıkmışlardır ve Kahraman’ın isteği yerine gelmiştir ama Kahraman’ın bunu görmesi mümkün olmayacaktır.

Canım Kardeşim Filmi Nerede Çekildi?

Canım Kardeşim filminin büyük bir bölümü İzmir’de geri kalan kısımları ise İstanbul’da çekilmiştir. Filmin çekildiği bölgeler ile alakalı ayrıntılı bilgilere ulaşılamamaktadır.

Canım Kardeşim Filmi Oyuncuları

- Tarık Akan: Murat

- Halit Akçatepe: Halit

- Kahraman Kıral: Kahraman

- Metin Akpınar: Kancı Mehmet

- Adile Naşit: Öğretmen

- Kemal Sunal: Yolcu

- Sıtkı Akçatepe: Musta

- Ali Yağız: Doktor

- Renan Fosforoğlu: Lokanta Sahibi

- Ahmet Turgutlu: Kasap

- Kamer Sadık: Ziya Efendi

Canım Kardeşim Film Ekibi

- Yönetmen: Ertem Eğilmez

- Senaryo: Sadık Şendil

- Görüntü Yönetmeni: Erdoğan Ergin

- Yapımcı: Ertem Eğilmez

- Müzik: Cahit Oben

- Stüdyo: Arzu Film

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal