Kısır malzemeleri nelerdir, nasıl yapılır? Püf noktalarıyla kısır tarifi

Altın günlerinin vazgeçilmezlerinden olan, lezzeti ile yediden yetmişe herkesi kendisine hayran bırakan kısır tarifini sizin için derledik. İşte püf noktalarıyla Antakya kısırı...

01.04.2022-17:00 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-17:57)

Kısır içerisine katılan bulgur, yeşillik ve limondan dolayı iyi bir antioksidan kaynağıdır. Her öğün tüketilebilecek olan kısır, sağlıklı atıştırmalar arasında ilk sıralarda yer almaktadır. 

Antakya usulü kısır nasıl yapılır?

Antakya usulü kısır tarifi için malzemeler:

- 3 su bardağı orta kalınlıkta bulgur

- 3 bu bardağı kaynamış su

- 1 yemek kaşığı pul biber

- 3 yemek kaşığı biber salçası

- 2 dolu yemek kaşığı domates salçası

- 1 dolu yemek kaşığı kuru fesleğen

- 1 tatlı kaşığı kimyon

- 1 tatlı kaşığı karabiber

- 5 dolu yemek kaşığı nar ekşisi

- 1,5 su bardağı zeytinyağı

Yeşillik malzemeleri:

- 2 demet maydanoz

- 2 demet yeşil nane

- Yeşil soğan

- 2 adet yeşil sarımsak

Servis etmek için:

- Marul

Kısır tarifi

Antakya usulü kısır tarifi için; ilk olarak bulguru derin ve büyük bir kaseye alın ardından da üzerine kuru fesleğeni sonrasında biber salçasını ve pul biberi ilave ederek karıştırın. Harmanlanan malzemelerin üzerine 3 bardak kadar kaynar suyu ilave ederek üzerini örtün. Harcınız iyice şişene kadar dinlemeye bırakın.

Kısırın yeşilliği için ise soğanı, sarımsağı, naneyi, marulu ve maydanozu ayıklayın. Ayıkladığınız sebzeleri iyice yıkayarak doğrayın. Bulgur karışımı dinlendikten sonra üzerine domates salçasını ve listedeki baharatları ilave ederek 5 dakika kadar yoğurun. Yoğurma işlemi sonlandığında zeytinyağını ekleyerek iyice karıştırın. Sıra geldi karışımı yeşillik ile buluşturmaya doğranan yeşillikleri ekleyerek çok ezmeden karıştırın eğer zeytinyağını az bulursanız biraz daha ilave edebilirsiniz.

1 tabak kısır kaç kalori?

1 tabak kısır ortalama 215 kaloridir. Bir tabak kısırın içerisinde ortalama olarak 10 gram yağ, 6 gram protein ve 34 gram karbonhidrat yer almaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal