Sahurda ne yenmeli, sahurda susatmayan yiyecekler nelerdir?

Diyetisyen M. Büşra Aral Özyurt, Ramazan ayı boyunca hem beden sağlığını koruyarak oruç tutmanın püf noktalarını açıkladı. Sahurda tüketilmesi gereken besinlere dair bilgi paylaşımında bulunan Özyurt, oruç ibadetini gerçekleştirecek kişilere yönelik önemli bilgiler verdi.

02.04.2022-13:00 - (Son Güncelleme: 14.03.2024-11:57)

Diyetisyen M. Büşra Aral Özyurt uzun saatler susuz kalacak olan vücudumuz için sahurda susatmayacak yiyecekleri sıraladı. Sahurda ne susatmaz diyenlere sahur sofrasında yer alacak bazı önerileri bir araya getirdik.

Su oranı yüksek olan meyvelerin sahur menüsüne eklenmesi gerektiğini ifade eden Özyurt, ''Sahurda susamamak için ne yemeli sorusunun yanıtlarından biri olarak meyve salatası önerilecektir. Meyve salatasına eşlik eden süt ürünleri sayesinde oruç tuttuğunuz süre içinde susuzluk hissetmeyeceksiniz. Sahurda yenmesi gerekenler arasında lifli gıdalar vardır çünkü bu tip gıdalar hem sindirim sistemi sağlığına faydalıdır hem de uzun süre tok hissetmeyi kolaylaştırır. Lif oranı yüksek meyveler arasında kayısı, kiraz, elma ve muz sayılabilir'' dedi.

Sahurda doğru beslenmek için neler yenmeli?

Sahurda ne yenir?

Salatalık, havuç ve marul gibi çiğ sebzelerin susuzluk için birebir olduğunu söyleyen uzman isim, ''Yeşilliklerden oluşan büyük bir salata tabağını sahur menüsü içine mutlaka dahil etmelisiniz. Sahurda kilo aldırmayan yiyecekler neler olabilir diye düşünüyorsanız çiğ sebzeler bu konuda da en doğru seçenekler arasındadır'' diye açıkladı.

Süt ve süt ürünlerinin önemine değinen Özyurt, yağ oranı düşük olan yoğurt, kefir, süt gibi yüksek kalsiyumlu yiyeceklerin tüketilmesini önerdi.

Ceviz, badem ve fındık gibi kuruyemişlerin önemine değinen Özyurt,  bu besinlerin hem susama ihtimalini azalttığını hem de tokluk hissi verdiğini belirtti.

Sahurda ne yenmemeli?

Sahurda uzak durulması gereken yiyecekleri de aktaran Özyurt, tercih edilmemesi gereken besinleri sıraladı. 

- Tüm hamur işleri

- Kızartmalar, kızarmış yiyecekler

- Yağlı yiyecekler

- Tuzlu, acılı ve baharatlı yiyecekler

- Sucuk, pastırma, sosis, salam gibi yiyecekler.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal