Ramazan ayına günler kala 6 ipucuyla bedeninizi oruca hazırlayın

Ramazan ayında uzun süre aç kalma durumu, metabolizmayı yavaşlatmaktadır. Bundan dolayı oruç tutarken, beslenme olayına çok daha dikkat edilmelidir. Oruç ibadetinden önce eğer vücudu oruca hazır hale getirirsek, Ramazan ayı çok daha sağlıklı geçecektir.

29.03.2022-15:00 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-15:13)

30 günlük oruç ibadeti esnasında bedenin uzun süre aç kalması, metabolizmanın yavaşlamasına yol açmaktadır. Oruç tutmanın faydalarından doğru bir şekilde yararlanabilmek adına, Ramazan ayı öncesinde vücudu oruç için hazır hale getirmek sağlıklı bir hamle olacaktır. 

İşte 6 adımda vücudu oruca hazırlayan püf noktalar… 

Düzenli beslenmek, çeşitli beslenmek, bol su tüketmek, lifi artırmak, tuz tüketimini azaltmak ve şekeri kesmek ile vücudunuzu oruç ibadetine hazır hale getirebilirsiniz.

- Oruç ibadeti yerine getirildiğinde sahur ve iftarda su tüketimini artırılmalıdır. Oruç için vücudunuzu uzun süre susuz kalmaya alıştırmak yerine; bolca su içip su kaybını olabildiğince engellemeniz gerekmektedir.

Oruç tutmanın püf noktaları

- Düzenli beslenme kan şekeri ve insülini dengeler. Metabolizmanın hızlı çalışmasına yol açan düzenli beslenmeyi Ramazan öncesinde uygulamaya başlarsanız vücudunuz için çok daha yararlı olur.

- Sağlıklı beslenmenin temellerinden biri de çeşitli beslenmektir. Her gün aynı şeyleri tüketerek vücudunuza farklı vitamin ve mineralleri alamazsınız.

- Bol lifli beslenmenin pek çok faydası vardır. Bunlardan biri de kolon kanserini önlemesi, kan şekerini dengelemesi ve kabızlığı azaltmasıdır. Lifli gıdalar sayesinde bağırsaklarınızı sağlıklı tutabilirsiniz.

- Vücuda alınan 1 gram tuz vücudunuzda 200 ml. su birikmesine yol açar, aynı zaman fazla tuz tüketimi yüksek tansiyona neden olur. Hem Ramazan döneminde hem de diğer günlerde tuzu olabildiğince azaltmalısınız.

Oruç tutmayı kolaylaştıran yöntemler

- Şekeri olabildiğince azaltmak sağlık için oldukça önemlidir. Örnek üzerinden anlatacak olursak, çayınıza sadece 2 küp şeker ekliyorsanız ve günde 5 bardak içiyorsanız günlük 160 kalori alıyorsunuz. 40 gün şekerli çay içen birisi 7000 kalori alarak vücudunda 1 kg yağ depolar. Şeker basit bir karbonhidrat olduğu için direkt göbek bölgesinde depolanır. Diş çürümesine de yol açan şeker kullanımını azaltarak Ramazan ayını daha sağlıklı geçirebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal