Sahurda ne yenir? Sahurda tok tutan yiyecekler

Oruç döneminde uzun süreli açlığa dayanabilmenin yolu doğru yapılan bir sahurdan geçer. Sahurda yapılan doğru tercihler, gün boyu etkisini göstermektedir. İşte sahurda tok tutan besinler…

01.04.2022-13:30 - (Son Güncelleme: 01.04.2022-13:34) Sahurda ne yenir? Sahurda tok tutan yiyecekler

Gün içerisinde acıkmak istemiyorsanız, sahurda yapacağınız doğru tercihler ile Ramazan ayını sağlıklı bir şekilde geçirebilirsiniz. Yumurta, yulaf ezmesi, peynir, yoğurt, tam tahıllı ekmek gibi s besinler oruç tutarken sağlığınızı koruyacaktır.

Sahurda ne yenir?

Yumurta

En tok tutan yiyeceklerin başında gelen haşlanmış yumurta, sahurda leziz ve doyurucu bir besin olarak karşınıza çıkar. Protein yönünden zengin olan yumurta, doğru bir tercihtir.

Peynir

Sahurda tüketeceğiniz peynir, tuzsuz ya da az tuzlu olmalıdır. Peynir de protein yönünden oldukça zengindir.

Süt ve yoğurt

Tam yağlı süt ve yoğurt tüketerek, uzun süreli bir tokluk hissi yaşayabilirsiniz. Kalsiyum yönünden zengin olan bu besinler sıvı ihtiyacını da karşılamaktadır.

Yulaf

Doyuruculuğu yüksek, kalorisi yüksek besin ile sahur yapmak isterseniz yulaf bunun için birebirdir! Çözünebilir lif beta glukan içeren yulaf, kişide uzun süre tokluk hissi sağlar. 

Tam tahıllı ekmek

Sahurda tok tutan şeylerden biri de tam tahıllı ekmektir. Yüksek lif içeriğiyle kan şekerini dengeleyen tam tahıllı ekmek uzun süre tokluk hissi yaratır.

Sahurda ne yenir?

Mevsim yeşillikleri

Marul, maydanoz, nane, dereotu tüketerek hem vitamin mineral ihtiyacınızı karşılayabilir hem de yüksek lif içerikleriyle uzun süre tokluk hissi yaşayabilirsiniz.

Çiğ kuru yemişler

Badem, ceviz ve fındık gibi çiğ kuru yemişler hem sindirim sistemi dostudur hem de tokluk hissi yaratır.

Tarçın

Tarçın kan şekerini sağlayabileceğiniz baharatlardan biridir. Yoğurt, süt ve meyvelerin üzerine ekleyebileceğiniz tarçın sayesinde uzun süre tokluk hissi yaşayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal