Metabolizmanızı hızlandıran, yağ yakımını kolaylaştıran, birbirinden lezzetli içecek tarifleri

Özellikle en zor kilo verilen bölgelerden biri olan karın yağları bazen başa bela olabiliyorlar. Metabolizmanızı hızlandırırken aynı zamanda fazla yağlardan kurtulmak isteyen kişiler dikkat. Bu içecekler ile yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Peki, Hangi içecekler yağ yakmamıza yardımcı olur? İşte yağ yakmanıza yardımcı olacak içecek tarifleri…

17.03.2022-22:39 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-22:40) Metabolizmanızı hızlandıran, yağ yakımını kolaylaştıran, birbirinden lezzetli içecek tarifleri

Kış boyu hareketsiz kalmak vücudumuzda bazı bölgelerden yağların artmasına neden oluyor. Tabi ki birde yediğimiz içtiğimiz şeylere dikkat etmemeniz istenmeyen yağlara sebep oluyor. Yaza fit bir şekilde girmek isteyen kişiler spora başlarken metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakımını kolaylaştıran kolay alternatifler aramaktadır. Çabuk yağ biriken ama zor yakılan bölgelerden olan karın bölgesi birçok kişiye dert olmaktadır. Metabolizmanızı hızlandırırken aynı zamanda fazla yağlardan kurtulmak isteyen kişiler dikkat. Bu içecekler ile yağlarınızdan kurtulabilirsiniz. Peki, Hangi içecekler yağ yakmamıza yardımcı olur? İşte yağ yakmanıza yardımcı olacak içecek tarifleri haberimizde…

Hangi içecekler yağ yakmamıza yardımcı olur?

Vücudumuzda biriken yağları atmak zor gelse de aslında çok basit yolları vardır. Sadece zayıflamak için değil aynı zamanda sağlıklı ve düzenli bir hayat için bazı şeyleri değiştirmek gerekebiliyor. Düzenli ve dengeli bir beslenme ve spor büyük oranda sorunlarınıza çözüm olacaktır. Bunlara ek olarak birazda yağ yakmanızı kolaylaştıran ve metabolizmanızı hızlandıran lezzetli içecekleri düzeninize eklediğinizde bu iş tamamdır. Kısa sürede fit bir vücuda sahip olmak hiçte zor değil. Yağ yakmanıza yardımcı olacak içecek tarifleri şu şekildedir:

Sirkeli SuBire bir yağ yakan sirke kürü tarifi 

Aç karnına içtiğiniz sirke kürü vücudunuzda biriken yağları atmanızda yardımcı olacaktır. Sirke kürü için tarifler şu şekildedir: 

1 yemek kaşığı sirke

1 adet limon suyu

1 su bardağı sıcak su

Bire bir yağ yakan sirke kürü tarifi nasıl yapılır?

Bardağa sirke eklenir limon suyu da sıkılıp eklenir ve karıştırılır son olarak ta 1 su bardağı sıcak su eklenerek karıştırılır.

Limonlu SuLimonlu su

Kahvaltıdan 15-20 dakika önce içeceğiniz limonsu su ile metabolizmanızı hızlandırmak hiçte zor değil. Limonlu su yağ yakmaya yardımcı bir içecektir. Özellikle yağ yakması en zor bölge olan karın ve bel bölgesindeki yağları eritmekte etkili bir içecektir. İçerisinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde çok faydalı olan limon, karaciğer içinde oldukça faydalıdır. Karaciğerlerde biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Kabızlık sorunu yaşayanlarda limonlu su ile sorunlarına çözüm bulabilirler. Aynı zamanda sindirim içinde etkili bir yöntemdir.

Limonlu su malzemeleri şu şekildedir:

Bir bardak ılık su (içme suyu)

Yarım limonun suyu

Limonlu su tarifi nasıl yapılır?

Suyu biraz ısıtın. Yarım limonun suyunu sıkın. Su ve limonu birleştirin. Limonlu suyunuz hazır!

Maydanoz Limon KürüMaydanoz ve limon içeceği tarifi

Maydanoz ve limonun uyumu birçok sorunun çözümü de olabilmektedir. Yağ yakmanıza yardımcı bu tarif aynı zamanda sivilcelerinizi yok eden ve karaciğeri temizleyen bir içecek olarak karşımıza çıkmaktadır. Oldukça basit olan bu tarif ile yağ yakmanız oldukça kolay olacak. Ancak tansiyon hastaları bu tarifi uygulamamalıdır. Limon tansiyonunuzun düşmesine neden olabilir.  Maydanoz limon kürü tarifi şu şekildedir:

Maydanoz ve limon içeceği malzemeleri:

Yarım demet maydanoz

1 limon suyu

1 çay bardağı içme suyu

Hazırlanışı:

Maydanozu saplarıyla birlikte blenderdan geçirin. Limonun suyunu sıkın ve püre haline getirdiğiniz maydanoza ilave edin. Tarif bu kadar basit.

Maydanoz ve limon içeceği yağ yakmanızda oldukça etkilidir. İçeceği kahvaltıdan yaklaşık 20 dakika sonra tüketmeniz gerekmektedir. 15 gün yapılan bu kür 2 bölüm olarak yapılması gerekir. Yani maydanoz ve limon içeceğini 15 gün boyunca her gün yapmanız gerekmektedir. Daha sonra 3-5 gün ara verilmelisiniz. Bu aradan sonra küre 15 gün daha ara vermeden devam etmelisiniz.

Yağ Yakan İçeceklerYağları parçalayan içecekler nelerdir?

Yağlarınızı hemen parçalayacak bazı içecekler şu şekildedir:

Sabah aç karnına içtiğiniz bir bardak sirkeli yağ yakmanıza yardımcı olacaktır. İçeceği ılık su ile yapmanız daha etkili olacaktır.

Maydanoz kürü ödemleri attırır. Kilo vermeye yardımcı olur.

Sabahları içtiğiniz zerdeçal çayı da midenizi rahatlatmaya yardımcı olur ve kalori yakmanızı sağlar.

Sabah aç karnına bir bardak yeşil çay yağ yakımını hızlandırır.

Limonlu su toksin attırır. Vücutta biriken zehir bu yolla dışarı atılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal