4. doz aşı olacak mı, kimlere yapılacak?

4. doz aşı hakkında Sağlık Bakanı'ndan gelen açıklama merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında 2 Mart 2022 tarihinde yapılan Bilim Kurulu toplantısı ardından gelen 4. doz aşı hakkındaki açıklama yeniden gündeme geldi. 4. doz aşının olup olmadığını merak edenler aynı zamanda kimlere yapacağını da sorguluyor.

17.03.2022-21:05 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-21:06) 4. doz aşı olacak mı, kimlere yapılacak?

na2 Mart 2022 tarihinde yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından sonra gelen açıklamalarla var olan kısıtlamaların kalktığı duyuruldu. Bakan Koca tarafınca yapılan açıklamalar doğrultusunda açık alanda maske zorunluluğu ve HES kodu uygulamasının kalktığı açıklandı. Bunun ardındansa aşılama süreci hakkında da son kararların ne olduğunu aktardı.

4. doz aşı olacak mı, kimlere yapılacak?

4. doz aşı olacak mı?

Bakan Koca'nın 2 Mart 2022 tarihinden yapılan Koronovirüs Bilim Kurulu toplantısı ardından genel olarak Sinovac, BioNTech ve TURKOVAC tedariğinde herhangi bir sıkıntının olmadığını dile getirdi. Fakat giderek Sinovac tercihinin TURKOVAC nedeniyle azaldığını da gözlemlediklerini ifade etti. Sağlık Bakanı, 4. doz aşı içinse şu açıklamalarda bulundu:

"Şu an 4. doz ile ilgili Bilim Kurulu'nun bir kararı olmadı ama 4. doz uygulaması gerekecekse daha çok riskli, bağışıklığı baskınlanmış kişiler için düşünülebilir."

TURKOVAC'ın klinik çalışmaları devam ettiğini de aktaran Bakan Koca, durdurulması gibi bir durumun söz konusu olmadığı da belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal