Magnezyum içeren besinler nelerdir? Magnezyum yönünden zengin olan 10 besin

Vücudun ihtiyaç duyduğu faydalı minerallerden biri olan magnezyum, pek çok hastalığa karşı şifadır! Şeker hastalığına karşı da güçlü bir savunma duvarı ören magnezyum, diyabetin korkulu rüyasıdır. Magnezyum yönünden zengin olan besinleri mercek altına aldık. İşte o besinler…

17.03.2022-12:43 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-17:53)

Vücutta eksikliği meydana gelince, uykusuzluk ve kas kramplarına yol açan magnezyum minerali şeker hastalığı ile savaşma konusunda da çok etkilidir. Diyabet hastalarının yüzde 80’ini magnezyum eksikliği yaşamaktadır. Kan şekeri düzenlemesinde etkili olduğu kanıtlanan magnezyumu içeren besinleri tüketerek, diyabete karşı savaşabilirsiniz. Magnezyum yönünden zengin besinleri tüketerek, sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Magnezyum zengini 10 besin

Tam buğday

- Tam tahıllı ürünler magnezyum yönünden oldukça zengindir fakat buğday liste başındadır. 100 gram tam buğday ununda 167 mg vardır. 

Ispanak

- Yüksek demir içeriği ile akıllara kazınan ıspanak magnezyum yönünden oldukça zengindir. 100 gr ıspanak 79 mg magnezyum içerir.

Badem

- E vitamini yönünden zengin olan badem magnezyum açısından da oldukça zengin bir besindir. Badem, günlük magnezyumun önemli bir miktarını tek başına karşılar. 

Kinoa

- Yüksek besin değeri ile zengin tahıllar arasına kinoanın 1 fincanı 118 mg içermektedir. Sağlıklı beslenmeye önem verenlerin vazgeçilmezi olan kinoa faydalarıyla sıklıkla tercih edilmektedir.

Magnezyum içeren besinler nelerdir?

Tofu

- Tofu yüksek proteinli bir besindir. Et ya da balık tüketmek istemeyenler için çok iyi bir alternatiftir. Yarım fincan tofu 37 mg magnezyum içermektedir.

Siyah fasulye

- Magnezyum zengini olan siyah fasulyenin yarım fincanı 60 mg içermektedir. Magnezyumun yanı sıra iyi bir lif kaynağıdır. 

Edamame veya soya fasulyesi

- Edamame, tuzlu suda kaynatılarak bütün olarak servis edilen soya kabuklarına verilen isimdir. Magnezyum yönünden oldukça zengindir. 

Avokado

- Avokado, tekli doymamış olarak isimlendirilen bir tür doymamış yağ açısından zengin bir besindir. Magnezyum yönünden de zengin olan avokado günlük magnezyum miktarının önemli bir bölümünü tek başına karşılar.

Magnezyum nelerde var?

Fıstık ezmesi

- Yer fıstığı, doğal olarak yenildiğinde sağlıklı bir atıştırmalıktır. Bu ürünü tüketmek için lezzetli bir seçenek de fıstık ezmesidir. Örneğin magnezyum miktarını artırmak için fıstık ezmesini tam buğday ekmeği dilimlerine sürerek yiyebilirsiniz. İki yemek kaşığı fıstık ezmesi 87 mg magnezyum içerir.

Bitter çikolata

- Kakao magnezyum yönünden oldukça zengindir. Bitter çikolata tek başına önerilen günlük miktarın yüzde yedisini karşılamaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal