Topuk dikenine ne iyi gelir? Topuk dikeninin doğal ilacı bitkisel yöntemlerde saklı

Bedenin yükünü taşıyan ayaklar, çok fazla harekete maruz kaldığı için belli başlı sağlık sorunlarına yol açabilir. Genetik faktörler, stres, tercih edilen ayakkabı vs. gibi faktörler ayak sağlığını derinden etkilemektedir. Ayakta görülen sağlık problemlerinden biri de topuk dikenidir. Topuk dikenine iyi gelecek doğal ve bitkisel yöntemleri bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…

17.03.2022-11:00 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-11:02)

Ayak bağ dokusunda oluşan hasardan sonra meydana gelen topuk dikeni, ayak bağındaki dokunun topuğa yapışma durumudur. Şiddetli ağrı ile kendini hissettiren topuk dikeni, diken şeklinde bir çıkıntı olarak görünür.

Topuk dikenine iyi gelen 6 bitkisel çözüm

Elma sirkesi: Ayaklarınızı her akşam elma sirkesi ile yıkarsanız, sirkenin içindeki mineraller sayesinde bağ dokularının iyileşmesini sağlayabilirsiniz.

Epsom tuzu: Epsom tuzu, ayak sağlığını korumada güçlü bir etkendir. Bir leğenin içerisine su doldurun, suyun içine 3 kaşık epsom tuzu ekleyip ayaklarınızı bu suyun içinde 30 dakika bekletin.

Zencefil çayı: Pek çok derde deva olan zencefil çayı topuk dikeninin de şifa olmaktadır. Zencefil çayı tüketerek, topuk dikenine yol açan doku hasarını geçirebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise; zencefil çayını demleyip ayaklarınızı bu çayın içinde dinlendirmektir. Zencefil çayı, topuk dokusunu rahatlatır ve içe müdahale eder.

Topuk dikenine ne iyi gelir?

Limon: Topuk dikenine iyi gelen bitkisel çözümlerden biri de limondur. Topukta meydan gelen ağrı ve iltihabı iyileştirmek için ayağınıza limon dilimlerini sarmanız yeterlidir. Antioksidan yönünden zengin olan limon, bağ dokularınız yenilecektir. Gece uyumadan önce limon dilimlerini ayağınıza sarıp bir çorap giyerek uyuyun. Bu uygulamayı yaklaşık 1 hafta boyunca sürdürün.

Soğan kürü topuk dikeninin bitkisel tedavisi

Topuk dikenine ne iyi gelir?

1 orta boy soğanı pişirerek ezin ve kıvamlı bir hale getirin sonrasında sıcaklığını atmanızı bekleyip soğanı topuk dikeni olan bölgeye sürün. Bir poşet yardımı ile ayağınızı sarın. Soğanın mucizevi etkisi topuk dikenini kolayca yok edecektir.

Feridun Kunak’ın topuk dikenini yok eden bitkisel kürü 

Kür için gerekli olan malzemeler:

- 1 yemek kaşığı elma sirkesi

- 1 adet lahana yaprağı

- Yarım domates

- 1 tatlı kaşığı biberiye yağı

Feridun Kunak’ın önerdiği bitkisel kür ile topuk dikeni domates, lahana yaprağı, biberiye yağı ve elma sirkesi ile tedavi edilebilir.

Kürü uygulamak için lahana yaprağı dışındaki bütün malzemeleri güzelce karıştırın. Karışımı topuk dikeni olan ayağınıza uygulayın sonrasında da geniş lahana yaprağı ile ayağınızı sarın. Bir hafta boyunca düzenli şekilde kürü uygulayarak topuk dikenini ortadan kaldırabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal