Koronavirüs test sonucu pozitif olan öğrenciler sınava girecek mi, nasıl girecek?

Sınava girmeden öce PCR test sonuçları pozitif çıkan öğrenciler, sınavlara nasıl girecekleri ile ilgili araştırma yapmaya başladılar. Çoğu öğrencide 'Test sonucu pozitif olan öğrenciler sınava girecek mi, nasıl girecek?' sorusu yanıt ararken konuya ilişkin ÖSYM'den resmi bir açıklama geldi.

12.03.2022-22:00 - (Son Güncelleme: 12.03.2022-22:01) Koronavirüs test sonucu pozitif olan öğrenciler sınava girecek mi, nasıl girecek?

Sınav gününe rastlayan pozitif Kovid-19 test sonuçları sınava girecek olan öğrencilerin meraklı arayışları içerisine girmesine neden oldu. Sınavdan önce koronavirüs olduğunu öğrenen öğrenci nasıl sınava gireceğini merak ederken konuya ilişkin resmi açıklama ÖSYM'den geldi.

Test sonucu pozitif olan öğrenciler sınava girecek mi, nasıl girecek?

Test sonucu pozitif olan öğrenciler sınava girecek mi, nasıl girecek?

ÖSYM tarafından yapılan resmi açıklamada koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde Sağlık Bakanlığı Kovid-19 Bilim Kurulu'nun aldığı gerekli önlemler kapsamında sınava girecek olan adayların HES Kodu bilgisine ulaşılarak sınavlara başvuruların sağlandığı hatırlatıldı.

Daha sonra Bilim Kurulu tarafından alınan kararla birlikte İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge çerçevesinde HES Kodu uygulamasının 04.03.2022 tarihinden itibaren kaldırıldığı bilgisini paylaşan ÖSYM, Başkanlığın gerçekleştireceği sınavlarda Kovid-19 durumu pozitif olarak çıkan adayların Sağlık Bakanlığı'nın e-Nabız uygulaması üzerinden elde edecekleri koronavirüs durumlarını belli eden Karekod'lu laboratuvar sonuç raporunun bir dökümünü sınav yerlerine getirmelerinin gerektiği anlatıldı.

Test sonucu pozitif olan öğrenciler sınava girecek mi, nasıl girecek?

ÖSYM'nin resmi açıklamasında ayrıca, sınav binasına yalnızca Kovid-19 durumu pozitif olan adaylar için hazırlanan yedek sınav salonlarında sınava alınmalarının sağlanacağı bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal