Kahire’nin ev sahipliğinde İsrail ile Hamas heyeti esir takasını görüştü!

140 gündür İsrail’in yoğun saldırıları devam ederken bir yandan esir takası da gündeme gelmeye başladı. Hamas heyeti 3 gün süren görüşmelerin ardından Mısır’ın başkenti Kahire'den ayrıldı. İşte detaylar…

23.02.2024-14:18 - (Son Güncelleme: 23.02.2024-14:18)

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniyenin liderliğindeki Hamas heyeti, 3 gün süren görüşmeler yapıldıktan sonra Kahire'den ayrıldığı öğrenildi.

Mısır’da görüşmeler yapıldı!

Bölgedeki ülkelerin temaslarıyla görüşmeler yaparken, esir takas görüşmeleri için ev sahipliğini Mısır üstlendi. İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes anlaşması sağlanmasına yönelik çabalar devam ediyor. Hamas'tan yapılan açıklamaya göre heyet, İsrailli yetkililer ve Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel ile bir araya geldiği belirtildi. Görüşmede, İsrailli esirlerin ve Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını da içerecek ateşkes anlaşması ele alındığı ifade edildi.

Birçok konu ele alındı!

İsrail ve hamas esir takası

Hamas Büro Başkanı Haniyenin, görüşmede yer alarak belli başlı konuları görüşüldüğü aktarılırken, özellikle Gazze'nin kuzeyine insani yardım tedariki ve İsrail güçlerinin son haftalarda Müslümanların ibadet etmesini kısıtlama getirdiği Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'da devam eden gerginlikler de tartışıldığı açıklandı. Kahire'de yapılan görüşme net bir sonuca varılmadı. Görüşmelere devam edilecek...

Arabuluculuğun yeni adresi: Paris!

Görüşmelerin gerçekleşeceği bir diğer durak ise Fransa olacak. Gazze'deki krize çözüm arayan uluslararası arabulucuların esir takası anlaşması için Fransa'nın başkenti Paris'te hafta sonu gerçekleştirilecek görüşmelerde ise yeni bir teklif sunması bekleniyor. Görüşmelere İsrail heyetinin de katılması bekleniyor. ABD, Mısır ve Katar, İsrail ile Hamas arasında Gazze'deki savaşı durdurmak için haftalardır diplomasi trafiğini sürdürürken, Ramazan ayının yaklaşmasıyla çalışmaların hız kazanması bekleniyor.


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal