Yüzünün Tek Renk Olmasını İsteyenlere İpucu

Yazın sıcaklarında daha çok belli olan yüzün her noktasının farklı renkte olması bizi zorunlu olarak kapatıcılara itiyor. Doğal görünümle rahat edemediğimiz bu sorunun çözümü ise artık var.

25.07.2019-15:11 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-15:09) Yüzünün Tek Renk Olmasını İsteyenlere İpucu

Doğal olmayan ve kötü görünün yüzün tek renk olmaması, sıcaklarda daha da çok artar. Bunun birçok sebebi olmakla birlikte çözümleri de çoktur.

RENK EŞİTSİZLİĞİNİN TEMEL SEBEBİ GÜNEŞ

Güneş altında uzun yürüyüşler yapmamaya dikkat edin eğer mümkünse şemsiye kullanmaya özen gösterin. Eğer kullanamıyorsanız 50 faktör üzeri bir güneş koruyucu krem sürün. Saat 10.00 ile 16.00 arasında güneş altında bulunmamaya özen gösterin çünkü bu saat dilimi güneş ışınlarının en çok zararlı olduğu vakitlerdir. Yazın güneş altında parfüm kullanmaktan uzak durmalısınız. Yoksa parfüm güneş ışığıyla etkileşerek ciltte lekelenmeye sebep olabilir.

A VİTAMİNİNDEN UZAK DURUN

Tatile çıkmadan en az 5 gün öncesinden A vitamini barındıran cilt bakım kremlerini kullanmayı bitirin. Çünkü A vitamini barındıran kozmetik ve bakım kremleri güneş altında ciltte lekelenmelere neden olur.

TERLEMEYE ÇALIŞIN

Vücudunuzun suyunu sabit tutabilmek amacıyla limon, portakal, karpuz, kalın yapraklı yeşilliklerden ve yoğurt ile çilek, böğürtlen gibi meyvelerden faydalanabilirsiniz. Bu şekilde güneş altında vücudunuzda su kaybı yaşamazsınız ve cildiniz zarar görmez. Tatil süresince gündüz makyaj yapmamaya dikkat gösterin, makyaj güneş ışınlarının cilde doğal olarak ulaşmasını önleyip lekelenmeyi mümkün kılabilirler. Hafif yürüyüş veya egzersiz ile terlemeyi deneyin ter cildin doğal koruyucu tabakasını oluşturmaya destek olacak ve cildi güneşin kötü etkilerinden muhafaza edecektir.

YÜZ MASKESİNDE ZERDEÇAL, YOĞURT VE BAL KULLANIN

Zerdeçal tozu her mutfakta var olan parlak sarı renkte bir baharat türüdür. Özellikle Uzakdoğu’da kadınlar tarafından cilde parlaklık vermek amacıyla cilt maskelerinde kullanılır. Zerdeçal tozu güçlü bir antioksidandır, ağrı kesici niteliği mevcuttur ve antiseptik ve yara iyileştirici olarak da kullanılır. Yaşlılığın cilt üzerindeki etkilerini azaltır.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal