Abdest Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Olur?

Abdest almak sürekli suyla cildin temas etmesidir. İbadet sonrası cildinize yapacağınız birkaç uygulama ile cildin kurumasını önleyebilirsiniz.

25.07.2019-11:58 - (Son Güncelleme: 25.07.2019-11:56) Abdest Sonrası Cilt Bakımı Nasıl Olur?

Namaz dinin direği. İbadetini yaparken cildinin kurumasından çoğunlukla şikayet eden kadınlar için farklı dikkat isteyen cilt bakımlarını vardır.Sular klorlu. Suyla her temas, cildin "yağ/su dengesini" değiştiren bir sınava dönüşüyor. Gün içinde yüz ve eller tekrar tekrar yıkandığı için cildin koruma tabakası artık koruyamaz duruma geliyor. Kuruyan cilt dış etkenlere daha hassaslaşıyor, zamanla kırımızı, kuru, kılcal damarları yüzeyde kırışıklarının derinlikleri artmış bir cilt meydana geliyor. Beş vakit nemlendirici sürseniz bile, az sonra yüz tekrar suyla yıkanacağından, kalıcılığı en çok 2-3 saat olacaktır. Hele hele bir de kış aylarının soğukları -yahut yazın yüksek ısısı- ilave edilince çatlayan ve sızlayan suratlar için özel bir kaç tavsiye gerekiyor. Yağ ve ter salgıları, cildin doğal koruyucu örtüsünü meydana getirir. Bu örtüyü sabun ve suyla sık sık yok ederseniz koruyucu tabakayı devre dışı kalır demektir. Bu korumayı tekrar inşaa eden "nemlendiricinizdir".

ÖNERİLER

1- Abdestinizi aldıktan sonra suratınıza nemlendirici alkolsüz bir tonik sürün. Bu size zaman kaybettirmez. Abdestinizi bozmaz. Namaz boyunca gerilme, kızarma ve duyarlılık yatışmış olur.

2- Namazınız bittikten sonra suratınızı ve ellerinize besleyici yumuşatıcı yağlar, yahut zengin onarıcı barındıran nemlendirici krem sürün. Bir sonraki abdestinize dek cilt yumuşar, sakinleşir ve sonraki "suyla temasta" deri daha az tahriş olur. Ozonlu yağlar, jojoba yağı ve argan yağı sizin için muhteşem olabilir. Rahat ugulanır.

3- Kremli sabunlar da olsa, suratınızı asla sabunla yıkamayın. Akşam uyumadan evvel yapacağınız cilt temizliğini süt ve tonikle uygulayın.

4- Gece boyu, uyku esnasında, kuruluğu ve kızarıklıkları "onaran" bir gece kremi uygulamanız, gitgide daha sağlıklı cildin meydana gelmesine destek olacaktır.

5- Mümkünse, suratınıza çarptığınız suyu, içme suyu doldurduğunuz bir sürahiden kullanın. Sızlama ve gerilmeleri azaltmanın ikinci bir basamağı bu.

6- Sıcak, kaynar banyolardan uzak durun. Ilık suyla yıkanın ve saçınıza uyguladığınız şampuanı durularken suyunu yüzünüze akıtmayın. Başınızı arkaya yatırarak saçınızı yıkayın.

7- Sokağa çıkarken soğuktan cildinizi kesinlikle koruyun.

8- Kuru ve hassas ciltler daha hızlı kırışır. Yaşınız 27-28'in üstündeyse krem altına geceleri bir "yenileyici, yatıştırıcı" serum kullanın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal