Yüzde Oluşan Çukur ve Delik Nasıl Tedavi Edilir?

Ciddi sivilce sorunu yaşayanların ortak problemi olan yüzde oluşan çukur ya da delikler nasıl tedavi edilir? Sık yaşanan cilt problemlerinden biri olan bu görünümün nedenleri ve tedavi yöntemlerini sizin için derledik.

25.06.2019-11:24 - (Son Güncelleme: 25.06.2019-11:24)

Yüzde meydana gelen çukur ve delikler genel manada gözenek olarak isimlendirilmektedir. Halk arasında portakal kabuğu görünümü olarak bildiğimiz özellikle sivilce sorunu yaşayanların karşılaştığı bu durum yağlı ciltlerde hatta karma cilt tipine sahip olan kişilerde de sık olarak görülmektedir. Gözeneklerin tıkanması ve yeteri kadar temizlenememesi halinde gözenek tıkanıklığı gözeneklerin çok genişlemesine sebep olarak sivilce oluşturur.

YÜZDEKİ DELİK VE ÇUKURLARDAN NASIL KURTULURSUNUZ?  

1) Lazer tedavi yöntemi; Adını çevreden sklıkla duyduğumuz yöntemlerden biri lazer tedavi yöntemidir. Fondöten veya pudra uygulaması sonrasında  görülen gözeneklerden kurtulmak için lazer yöntemini seçebilirsiniz. Lazer yöntemi ile yüzünüdeki çukurlukların durumuna göre doldurma işlemi yapılarak gözeneklerden kurtulabilirsiniz. Lazer yöntemi ile cildin üst tabakasını yakıp alt tabakadan yeni bir cildin gelmesi sağlanır. Fakat bu yöntem ile cildin yenilenip kendine gelmesi haftalarca sürebilir. Her ne kadar yüzdeki deliklerden ve çukur oluşumlarından kurtulmak için oldukça etkili olsa da biraz bütçe gerektiren bir yöntemdir. 

2) Kimyasal Peeling ile cildi yenilemek; Kısa sürede etkisini görebileceğiniz bu yöntem cildin üzerinde yüzeysel olan iz veya deliklerin kapanmasına destek olmaktadır. Cildin üst katmanı kimyasal peeling ile yakılarak gerçekleşmektedir. Fakat bu uygulamanın bir uzman hekim olarak uygulanması oldukça önemlidir. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal