Yaz Aylarında İsiliğe Dikkat

Yaz aylarıyla birlikte daha çok görülen isilik, ter bezlerinin tıkanması sonucu ortaya çıkar. İsilik daha çok bebeklerde ve çocuklarda oluşsa da yetişkinlerde de görülen bir rahatsızlıktır. Peki isilik neden olur? İsilik sebepleri nelerdir? İşte detaylar…

25.06.2020-10:14 - (Son Güncelleme: 25.06.2020-10:51) Yaz Aylarında İsiliğe Dikkat

Özellikle yaz aylarında daha çok karşılaşılan bir problemdir. Derinin altında bulunan ter bezleri teri dışarı atamadığında cildin altında bulunan katmanlara sızar cilt üstünde kızarıklığa neden olur. İsilik bulaşıcı bir hastalık değildir. Ama oldukça rahatsız edicidir. Çünkü deri üzerinde oluşan kızarıklıklar kaşıntıya neden olur. Bu kaşıntıyı geçirmek için de merhem ve losyonlar kullanabilirsiniz.

İSİLİĞİN SEBEPLERİ NELERDİR?

İsiliğin neden olduğu belirtilerin başında aşırı terlemek gelir, Sıcak havalarda koyu renkler ve kalın olan kıyafetleri giyinmek ya da spor yapmak oldukça fazla terlemeye neden olur. Aşırı terlemenin sonucu olarak da ter bezleri tıkanır. Özellikle tatil gibi nedenlerden dolayı ilkim değişikliğine maruz kalmak isiliğin oluşmasına neden olur.

Eğer hastaysanız uzun süre hareket etmekte zorlanırsınız. Bununla beraber ateşiniz varsa üzerinize kalın nevresim almak isilik riskini artırır. Bunula beraber aşırı kilolu olmak da fazla terlemeye neden olur.

NASIL TEDAVİ EDİLİR?

İsilikte hastalığı özel bir tedaviyi gerektirmez. Fakat bebeklerde olan isilik için doktora gidererek vücuttaki yanma hissini geçirmek için krem kullanabilirsiniz.

Yetişkinlerde ise sık sık duş yapmak, ince ve pamuklu kıyafetler tercih etmek, sentetik kumaşlı giysileri kullanmamak isiliğin daha hızlı iyileşmesine katkı sağlayacaktır. Bebeklerde de daha sık banyo yaptırmak, ince ve pamuklu kıyafetler kullanmak oldukça önemlidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal