Yaz Aylarında Terlemeye Son

Havaların ısınmasıyla birlikte terleme sorunu olan kişilerin de kabus dolu günleri başladı. İnsanlar arasında aşırı terlemek hem sizi hem de etrafınızdakileri rahatsız eder. Peki terleme sorunu nasıl geçer? Bir tedavisi var mı? İşte detaylar…

24.06.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-08:57) Yaz Aylarında Terlemeye Son

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte terleme problemi yaşayan insanlar oldukça hoşnut. Avuç içleri, koltuk altı bölgelerinde terlemeleri fazla olan insanlar sosyal hayatlarında ya özel hayatlarında oldukça sıkıntı yaşıyor. Ama bu aşırı terlemeye önlem almak için kullanılan deodorantlar da işe yaramayabilir.

BOTOKS TERLEMEYİ ENGELLİYOR

Aşırı terleme problemlerini önlemek için son zamanlarda botoks işlemleri uygulanmaya başladı. Bu işlemler ağrı vermeden kişinin terleme problemini önlüyor. KBB Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ozan Seymen Sezen, “20 dakika gibi kısa bir sürede uygulanan koltuk altı botoks işlemi, uygulanan kişide herhangi bir acı ve ağrı oluşturmamaktadır. Kişi, işlem sonrasında rutin yaşamına sorunsuz bir şekilde devam edebilir. Bu uygulamayı yaptıran kişiler, sosyal hayatta daha aktif ve özgüvenli olabilirler. Kişilerin bu işlemi yaz mevsiminin başında uygulatmaları, uzun yaz mevsiminin rahat geçirmelerini sağlayacaktır. İşlemi yaptıran hasta, 1 hafta 10 gün kadar sonra kontrol edilir ve terleme durumu analizi yapılır. Terleme sorunu ortadan kalkmışsa sorun yoktur fakat terleme devam ediyorsa (ki bu nadir görülen bir durumdur) ek doz uygulanır ve problem çözüme kavuşturulmuş olur.” Açıklamasında bulundu.

BOTOKSUN ZARARI YOK

Terleyen kişilerin bu botoks hakkında zararlı olup olmadığını da soran insanların çok olduğunu açıklayan Sezen, “Terleme botoksunu uygulatmak isteyen bazı kişiler, ‘koltuk altıma bu botoksu uygulatırsam acaba var olan ter vücudumun başka bir bölgesinden mi dışarı atılır?’ gibi endişeler yaşamaktadır. Böyle bir durum söz konusu değildir. Uygulama yapılan bölgelerde var olan ter sorunu ortadan kalkar ve vücudun başka bir bölgesinde oluşmaz.” dedi.

BOTOKSUN ETKİSİ NE KADAR SÜRÜYOR?

Botoks yaptıracak kişiler muhakkak uzmanına yaptırmaları gereklidir. Bu sağlıkları açısından oldukça önemlidir. Uzman doktora başvurulması gerektiğinin altını çizen Sezen, “Bu tip uygulamaları yapan, uzman olmayan ve deneyimsiz olan çok fazla kişi var. Bu durum insanlar için büyük bir tehlikedir ve istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu nedenle kişiler terleme botoksu yaptıracakları kişiyi çok iyi araştırarak seçmeliler. Uygulamayı yapacak olan doktor konu hakkında deneyimli ve uzman olmalıdır. Bunun yanında uygulanacak botoks maddesi de kaliteli olmalıdır. Bu işlemin etkisi kişiden kişiye değişmekle birlikte, genel olarak 4-5 ay kadar sürmektedir.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal