Tuvalet Kağıtlarının Beyaz Olmasının Sebebi Çok Şaşırtacak!

Tuvalet kağıtları beyazdır. Ve bunu hepimiz bilir ve kabul ederiz. Peki, tuvalet kağıtlarının renkli olmamasının sebebi nedir?

29.11.2019-09:57 - (Son Güncelleme: 29.11.2019-09:55)

Rengarenk tuvalet kağıtlarının satılmıyor olmasının sebebi nedir? Neden hep tuvalet kağıtları beyazdır? Gelin soruların cevaplarına birlikte bakalım.

TUVALET KAĞITLARI NEDEN BEYAZ RENKTE?

Amerika'da 80'li senelere kadar renkli tuvalet kağıtları tercih ediliyordu. Nedeni ise o dönem banyoların rengarenk tasarlanmasıydı. Yani ev sahipleri, tuvalet kağıtlarını banyolarının rengine göre tercih ediyordu. Fakat sonralarda renkli tuvalet kağıtlarına olan ilgi azalmaya gitti. Çünkü uzmanlar, renkli tuvalet kağıtlarında tercih edilen boyaların cilde zararlı olduğunu ve bu boyaların doğaya zarar verdiğini belirtiyordu. Ayrıca, 80'lerin sonlarına doğru, banyo tasarımında da sadelik yaygınlaşmaya başladı. Rengarenk banyoların yerini, renksiz veya tek renk banyolara bıraktı. Böylece banyolardaki bu sadeleşme sonrası, renkli tuvalet kağıtları alınmamaya başladı. Fakat Fransa'da, hala pembe tuvalet kağıtlarını tercih etmeyen vazgeçmeyen bir kesim olduğunu da biliniyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal