Türk Geleneksel Mutfağının Vazgeçilmezi Pişi Tarifi

Kahvaltılarda krep, pankek tercihleri son zamanlarda artsa da aslında onun yerini tutacak muhteşem bir lezzettimiz var: Pişi

Türk Geleneksel Mutfağının Vazgeçilmezi Pişi Tarifi

Anne ve büyük annelerimizden öğrendiğimiz ve kahvaltılarda sıcak sıcak yenen pişi ile geleneksel mutfaktan lezzetler alacaksınız.

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

2 su bardağı+2 yemek kaşığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 şişe doğal maden suyu

KIZARTMAK İÇİN

Ayçiçek yağı

NASIL YAPILIR?

Hamuru için, unu geniş bir karıştırma kasesine eleyin ve tuzu katıp karıştırın. Ortasını havuz gibi açın ve maden suyunu yavaş yavaş ekleyin. Kenarlarından toparlamaya başlayarak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek biçimde yoğurun.
Hamuru 8 eşit bezeye bölün. Bezeleri unlanmış tezgah üstüne alarak bir merdane desteğiyle açın. Açtığınız hamurları harlı yağda kızartın. Kağıt havlu üstüne koyarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri