Muhteşem Tadıyla Dilber Dudağı Tarifi

Türk mutfağının muhteşem tatlı lezzetlerinden biri olan dilber dudağı gözü korkutsa da yapılması oldukça kolay bir tatlı.

26.09.2019-14:53 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-14:50)

Hem görüntüsü ile kalpleri fetheden hem de tadı ile ağızların sularını akıtan dilber dudağının tarifi ile herkesi büyüleyeceksiniz.

MALZEMELER

HAMURU İÇİN

4 yumurtanın sarısı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı karbonat
Un

ÜZERİ İÇİN

350 g tereyağı

HAMURU AÇMAK İÇİN

250 g buğday nişastası

İÇ HARCI İÇİN

250 g toz Antep fıstığı

ŞERBETİ İÇİN

1 kg toz şeker
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

NASIL YAPILIR?

Şerbeti için, su ve toz şekeri bir sos tenceresine koyun. Şekerin hepsi eriyinceye dek kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Limon suyunu katıp ocaktan kaldırın. Hamuru için, yumurta sarılarını geniş bir kapta yavaşça çırpın. Yoğurt, süt, zeytinyağı ve karbonatı katıp karıştırın. Unu yavaş yavaş katıp yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek biçimde yoğurun. Hamuru 6 eşit bezeye bölün. Her 6 bezeyi de 10 eşit bezeye bölün ve üstlerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika bekletin. Her bir bezenin üstüne nişasta dökerek pasta tabağı ebatında açın. Ardından tüm bezeleri üst üste sıralayarak fırın tepsinizin ebatlarında açın. Hamurdan yuvarlak bir kalıp desteğiyle parçalara bölün. Ortalarına toz Antep fıstığı döküp yarım daire biçiminde katlayın ve kenarlarından yavaşça bastırın. Hamurları yağlı kağıt dizili fırın tepsisine serin. Üstlerine eritilmiş tereyağı gezdirip evvelden ısıtılmış 190 derece fırında üstleri kızarıncaya dek pişirin. Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üstüne gezdirin. Tatlılar şerbeti çekinceye dek bekletin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal