Çeşnili Yumurta Dolması Tarifi

Kahvaltılarda yumurta yemek, hem uzun süre tok kalmamızı hem de vitamin almamızı sağlar. Ancak yumurtayı hep aynı tarifle yemekten sıkıldıysanız işte size harika bir yumurta dolması tarifi.

26.09.2019-10:08 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-09:55)

Kahvaltılarda doyurucu lezzetlere yer vermek, gün boyu enerjik olmamızı ve vücudun ihtiyacı olan vitaminleri almamızı sağlar.

YUMURTA DOLMASI TARİFİ

MALZEMELER:

4 adet yumurta,1 tatlı kaşığı hardal,2 yemek kaşığı krema,1/4 demet maydanoz,1/4 demet dere otu,1/2 çay kaşığı toz kişniş,1 çay kaşığı tuz,1/2 çay kaşığı karabiber.

HAZIRLANIŞI: 

Yumurtaları kaynar suyun içinde yaklaşık 4- 5 dakika haşlayın. Kabuklarını soyup uzunlamasına ortadan ikiye ayırın.Bir kaşık ile yumurta sarılarını ayırıp, ayrı bir kaseye koyun. Ortadan ikiye ayrılmış, içi boş yumurta beyazlarını servis tabağına dizin. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Yumurta sarılarını çatal ile ezin. Kıydığınız yeşillikler, krema, hardal, toz kişniş, tuz ve karabiber ile harmanlayın. Sıkma torbasına koyduğunuz yumurta sarılı karışımı, yumurta aklarının arasına doldurun. Çok kısa bir zamanda hazırlanan bu tarifi istediğiniz yeşillik ve kahvaltılık söğüş sebzeler beraberinde bekletmeden tüketin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal