Dünyada Her Yerde Çeken ve Ulaşılan Uydu Telefonları Nedir?

Doğal afetlerde sıkışan telefon ağlarına çözüm olan uydu telefonlar ile dünyanın her yerinden ulaşılabiliyor ve çekebiliyor.

26.09.2019-17:22 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-17:18)

Deprem ve daha birçok sebepten dolayı her zaman açık kalması gereken telefonlar için uydu telefonlar ideal bir seçenek oluyor.

UYDU TELEFON NEDİR?

Her zaman baz istasyonlarına güvenilmiyor. Baz istasyonlarından bir tanesi hasar gördüğünde ve kalanlar yoğunlaştığında, telefon hizmetinden uzak kalabilirsiniz. Doğal felaketler ve afetler gibi hallerde mobil ağlar, oldukça kolay şekilde kilitlenebiliyor. Bunun yanında yaşadığınız yer oldukça kuzey veya güneydeyse, baz istasyonuyla bağlantı kurma ihtimaliniz azalabiliyor. Uydu telefonu, neredeyse dünyanın her yerinde kapsama alanında sahip olduğu için bu çeşit problemlere sahip değildir. Değişik uydu ağları olsa da çoğu, dünyanın büyük bir alanını kapsamakta. Bunların bazıları kuzey ve güney kutuplarda dahi güçlü bir sinyal gücü veriyor. Netice olarak nerede olursanız olun, çağrı yapmaya yetecek kadar sinyale sahip olunabiliyor. Uydu telefonlarının macera severler çoğunlukça dağcılar, ordular ve denizciler tarafından oldukça tercih edilmesinin sebebi de budur.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal