Cep Telefonlarının Normalden 3 Kat Fazla Radyasyon Yaydığı Ortaya Çıktı

Amerikan Federal İletişim Komisyonunun araştırmasına göre, cep telefonlarının normalden 3 kat daha fazla radyasyon yaydığı belirtildi.

26.08.2019-11:53 - (Son Güncelleme: 26.08.2019-11:34) Cep Telefonlarının Normalden 3 Kat Fazla Radyasyon Yaydığı Ortaya Çıktı

Amerika'da yapılan araştırmaya göre cep telefonlarından yayılan radyasyonun bilinen değerlerin 3 katı düzeyinde olduğu öğrenildi.

Araştırma kapsamında üç önemli kuruluşun modelleri incelenirken, test Kaliforniya'da bulunan ve Amerikan Federal İletişim Komisyonu'nun akreditesine sahip laboratuvarda gerçekleştirildi.

RADYASYON SEVİYESİ 3 KAT FAZLA ÇIKTI

Cep telefonlarının en fazla ABD'de 1.6 w/kg, Avrupa bölgesinde ise 2 w/kg radyasyon seviyesine sahip olması zorunluluğu bulunmakta. Üretici firmalar da bu radyasyon değerlerini dikkate alarak üretimlerini gerçekleştiriyor ve telefonların yaydığı radyasyon miktarını kullanıcılara teknik özellikler kısmında açıklıyor. Ancak Chicago Tribune gazetesinin araştırmasına göre, araştırmaya konu olan telefon modelleri belirlenen üst sınırın çok üzerinde radyasyon yayıyor. Cep telefonların yaydığı radyasyon miktarı uluslararası kuruluşların belirlediği miktardan ortalama üç kat daha fazla.

TELEFONLARIN PANTOLON VE GÖMLEK ÜZERİNDE TAŞINMAMASI GEREKTİĞİ BELİRTİLDİ

Araştırmanın "En kötü senaryo" baz alınarak yapıldığını ve elde edilen radyasyon miktarlarının günlük kullanımda nadir durumlarda ortaya çıkabileceğini savunan uzmanlar da var. Testte, cep telefonlarının "simülasyon vücuda" farklı uzaklıklardan ne kadar radyasyon yaydığı belirlendi. Zararlı radyasyonun 4-5 katına çıkabileceği araştırmaya yansımış durumda. Uzmanlar, cep telefonlarının "pantolon ve gömlek ceplerinde taşınmaması" gerektiğini söylüyor.

Uzmanlar cep telefonlarıyla kısa görüşmeler yapılmalı, eğer uzun konuşmalar yapılacaksa uzaktan görüşme yapmayı sağlayan aygıtlar kullanılmalı." uyarısında bulunuyor.

Son Dakika Teknolji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal