Çocuklara Akıllı Telefonlar Kaç Yaşında Alınmalı?

Akıllı telefonların hemen hemen her yerde olduğu ve hemen hemen her alanda olduğu bir zamanda çocuklar ne zaman kullanmaya başlamalı.

26.09.2019-15:52 - (Son Güncelleme: 26.09.2019-15:50)

Akıllı telefonlar bazı tehlikeler arz ediyor ve çocukları korumak adına ebeveynlerin kontrol etmesi gerekiyor. Bu nedenle kaç yaşında verilmesi gerektiği de uzmanlarca belirtiliyor.

ÇOCUKLARA AKILLI TELEFON NE ZAMAN VERİLMELİ?

Alman Aile Bakanlığı uzmanları, 11 yaşından küçük çocukların akıllı telefon uygulamalarını bilinçli bir biçimde idare edemeyeceğine dikkat çekiyor. Çocukları koruma sorumluluğunun anen ve babalarda olduğuna vurgu yapan uzmanlar, küçük çocukların internet ve sanal alemde karşı karşıya kalabilecekleri tehlike ve tehditler karşısında kendilerini koruyamayabilecekleri hususnda uyarıyor. Ancak uzmanlar akılllı telefonlarının yasaklanmaması gerektiğini belirtiyor. Anne ve babaların, çocuklarına kendi akıllı telefon ya da tabletlerini kullanmalarına izin verebileceği ama bu kullanıma bir zaman kısıtlaması getirilmesi ve kullanımın yetişkinlerin kontrolünde olmasının büyük önem arz ettiğinin altını çiziyor. Anne ve babaların çocuklarıyla bu hususta anlaşmaları ve mutabık kalınan konulara uyulmasını da sağlamaları gerekiyor. Üstelik küçük çocukların, kendi adları adına açmalarına izin verilmemesi lazım olan sosyal medya platformları hakkında merak ettikleri soruların erişkinler tarafından cevaplanması, muhtemel tehlikeler hususunda da bilinçlendirmenin iyi olabileceği açıklanıyor.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal