Tulumbacı Tatlısı Nasıl Yapılır? Tulumbacı Tatlısı Tarifi

Sütlü tatlı sevenler için harika bir seçenek olan tulumbacı tatlısı nasıl yapılır?. Enfes bir lezzet olan ve çok hafif bir tat sunan tulumbacı tatlısını evde kolaylıkla yapabilirsiniz. İşte tulumbacı tatlısı tarifi...

Tulumbacı Tatlısı Nasıl Yapılır? Tulumbacı Tatlısı Tarifi

Tatlı severler özellikle hindistan cevizi ile arası iyi olanlar bu tatlıyı çok sevecek. Kendi evinizde kendi ellerinizle yapacağınız bu tarifi sizin için derledik.

TULUMBACI TATLISI TARİFİ

Malzemeler:

-1 su bardağı tel şehriye
-1 yemek kaşığı tereyağı
-5,5 su bardağı süt
-1,5 su bardağı şeker
-4 yemek kaşığı mısır nişastası
-1 paket vanilya
-1 su bardağı fındık (dövülmüş)
-3 yemek kaşığı hindistan cevizi

Hazırlanışı

-Şehriyeleri tereyağıyla sararıncaya dek kavurun.
-Derince bir kasede süt, şeker, mısır nişastası ve vanilya çırpıcı ile  karıştırılır.
-Kavrulan şehriyelere yavaşça ilave edilir ve muhallebi kıvamına gelince kapatın.
-Kaynayınca fındıklar eklenir 1-2 dakika daha pişirildikte sonra soğumaya bırakılır.
-Borcam ıslatılır ve tatlı borcama boşaltılır.
-Üstüne hindistan cevizi serpilir ve buzdolabında soğuyunca servis edilir.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri