Stresli Kadınların Çocuğu Daha Fazla Ağlıyor

Hamile kalmadan önce stres, endişe ve panik atak şikayetleri olan kadınlarn bebeklerinin iki kat fazla ağladığı ortaya çıktı. Uzmanlar, annelerin endişeli ruh hallerinin çocuklara geçtiği görüşünde.

03.08.2019-14:58 - (Son Güncelleme: 03.08.2019-14:49) Stresli Kadınların Çocuğu Daha Fazla Ağlıyor

İş hayatı, ev hayatı derken kadınlar her kulvarda strese maruz kalıyor. Annelik düşünen kadınların stresli ruh halleri, gebe kaldıklarında çocuklarına yansıyor.

ANNEDEN BEBEĞE AKTARILIYOR

Hamilelikten önce stresli veya endişeli kadınların bebeklerinin diğerlerine oranla daha fazla ağladığı belirlendi.Bilim adamlarının araştırmasına göre; hamilelik öncesi stres, endişe ve panik ataktan muzdarip kadınların bebekleri iki kat fazla ağlıyor. Bu bağlantının sebebi kesin olarak bilinmese de bilim adamları stresli ve endişeli yapıda olan annelerin hislerinin istemeden de olsa bebeğe aktarıldığını veya gebelikte yayılan stres hormonlarının plasentayı geçerek bebeğin beyin gelişimini etkilediği görüşünde.

BEBEK DOĞDUKTAN SONRA DESTEK ALIN  

Stresli ve endişeli kadınların bebek doğduktan hemen sonra psikolojik destek almasını tavsiye eden Dr. Clare Bailey, anneler ne kadar endişeli olurlarsa o kadar az uyuduklarını, daha tedirgin davranışlar sergilediklerini ve bu durumun stresin daha da artmasına neden olduğunu vurguladı. 300 kadının katıldığı araştırmanın neticesiı "Archives of Disease in Childhood" dergisinde yayımlandı.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal