Sirke Kullandığınız Temizlikte Bu Hataları Yapmayın

Birçok kişi evini temizlerken doğal temizleyicileri tercih ediyor. İnsan sağlığı ve çevre için daha güveli olan sirke temizlik için daha iyi sonuçlar veriyor. Peki, temizlikte sirke kullanırken nelere dikkat etmek gerekir? Sirke kullanılan temizlikte yapılan hatalar…

28.01.2020-11:39 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-14:04)

Şu anda kullanılan en popüler doğal temizleyicilerden biri sirkedir. Sirke, doğru şekilde kullanıldığında, evinizi tertemiz yapmak ve bakterilerden korumak için etkili bir yöntem olabilir. Bununla birlikte sirke, diğer doğal temizleyicilerle karıştırıldığında, tam tersi sonuçları veya çok daha kötü bir durum yaşayabilirsiniz.

BEYAZ SABUN FELAKETİ

Tezgahı, parke zeminini veya herhangi bir yeri sabun ve sirke birleşimiyle temizlemeyi denerseniz, kendinize daha fazla iş çıkarırsınız. Kastil sabunu sirke ile birleştiğinde, sabunun üretildiği katı ve sıvı yağlar bir tür sümüksü hal alır ve temizliğin zorlaşmasına neden olur. Bunun yerine, önce yağları yok etmek için Castile sabunu ile yüzeylerinizi temizlemeyi deneyin. Daha sonra lekesiz bir parlaklık için sirke ile yıkayın.

ZAMANINIZI BOŞA HARCAMAYIN

Asitli sirke, karbonat tozu ile karıştırıldığında muhteşem kabarcıklar oluştuğunu göreceksiniz ve bunun için harcadığınız tüm zaman ve parayla birlikte içerisine eklediğiniz malzemede eriyip temizleme özelliklerini kaybedecek. Sirke, eski cam ürünlerinin parlaklığını düzeltmek için harika bir temizleyici olurken, karbonat tozunu da fırınlardaki yapışkan, yanmış kalıntıları çıkarmak için kullanabilirsiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal