Yağlanan Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?

Mutfaktaki en büyük sorunlardan biri olan yağlanmış mutfak dolaplarıdır. Fakat bu yağ lekelerinden kurtulmak mümkündür. Peki, yağlı mutfak dolapları nasıl temizlenir?

24.01.2020-14:50 - (Son Güncelleme: 24.01.2020-14:47)

Mutfak dolaplarındaki yağ lekeleri zamanla oluşur ve durdukça daha yapışkan ve inatçı olurlar. İnatçı lekelerde kurtulmak içinse mutfak dolaplarını düzenli ve aralıklarla silmeniz gerekir.

MUTFAK DOLAPLARI NASIL TEMİZLENİR?

Mutfak dolaplarının inatçı lekelerden arındırıp yağlardan temizlemek için sirke kullanılabilir. Yağ lekelerini çıkarma özelliğine sahip olan seyreltilmiş beyaz sirkeyi temiz ve kuru bir beze birkaç damla damlatıp yağlı dolapları silin. Daha sonra bezinizi ılık suyla durulayın, bezi sıkın ve dolabı durulamak için tekrar kullanın. Nemli yüzeyleri bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Bunun yanı sıra narenciye yağı ya da narenciye yağı içeren çok amaçlı bir temizleyici de kullanılabilirsiniz. Narenciye yağını veya narenciye yağı içeren temizleyicinizi mutfak dolaplarına püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra, yağı çıkarmak için ılık suyla ıslatılmış bir sünger veya mikrofiber bez kullanın. Ardından dolabı iyice durulayın ve kurulayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal