Sıcaklarda Hangi Renkleri Giymek İyidir?

Sıcaklar arttıkça ne giyeceğimize daha zor karar veriyoruz. Giydiğimiz kıyafetlerin renkleri kumaşları tarzları belirgin rol oynuyor. Peki yaz sıcaklarında ne giymeliyiz? Siyah kıyafetlerin ısıyı çektiği doğru mu? İşte cevabı.

05.08.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-15:32) Sıcaklarda Hangi Renkleri Giymek İyidir?

Yazın ne giymek gerekir siyah mı, beyaz mı? Uzmanlar bilinenin aksine koyu renklerden yana. Herşeyden evvel koyu renk ya da siyah kıyafetler bizi güneş yanığı ve zararlı ultraviyole ışınlarından koruyor. Koyu renk, ışınları alıyor fakat  kızılötesi ışınları yansıtıyor ve böylelikle bedenimizi daha iyi koruyor.

KOYU RENKLERİ TERCİH EDİN

Vücudumuz tarafından verilen sıcaklık da koyu renklerle daha iyi bir şekilde dışarıya aktarılabiliyor. Ufak da olsa bir esinti varsa koyu renkli kıyafetler, sıcaklık daha hızlı dışarıya verilebildiği için daha iyi.

AÇIK RENKLER HERZAMAN İYİ DEĞİL

Buna karşılık açık renkli kumaşlar, vücudun sıcaklığını içimize yansıtır, bu da vücudumuzu ısıtan bir durumdur. Isının giysilerin içinden geçmesine izin vererek vücudumuzun daha hızlı ısınmasına sebep olurlar. Ne renk seçerseniz seçin yazın mutlaka rahat, bol giysiler tercih edin. Giysi ne kadar dar olursa altında o kadar ısı birikir ve vücudumuz da kendisini soğutmak için ter bırakmaz. Son olarak, uzun giysiler seçip kendinizi ultraviyole ışınlarına karşı korumayı sakın unutmayın.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal