Sebzeli Barbunya Nasıl Yapılır? Sebzeli Barbunya Tarifi

Kuru baklagillerin en sık tercih edilenlerinden olan barbunya iftar sofralarınıza lezzet katacak. İçerdiği yüksek oranda lif sayesinde sağlığınıza da katkı sağlayacak olan barbunya muhteşem bir öğün olacak. İşte barbunyanın sebze ile harika buluşması.

09.05.2019-10:23 - (Son Güncelleme: 09.05.2019-10:07)

Sofrada kaşık kaşık bir lezzet arayanlar için lezzetli bir tercih olacak sebzeli barbunya... Siz de akşam yemeğe ne yapsam diye düşünenlerdenseniz bu tarifi denemek için mutfağın şimdiden yolunu tutun.

SEBZELİ BARBUNYA TARİFİ

Malzemeler; 2 su bardağı barbunya, 1 adet kırmızı soğan, 1 adet havuç, 2 adet domates, 1 adet kırmızı biber, 1 paket domates püresi, 1 yemek kaşığı biber salçası, 3 diş sarımsak, 3-4 dal taze soğan, 2 adet kereviz sapı, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber.

Yapılış aşaması; Soğanı ince ince kıyın. Domates, havuç ve biberi de minik minik küpler şeklinde doğrayın. Sarımsakları rendeleyin. Bir tencereye zeytinyağının yarısını dökün ve soğanları da ekleyerek soteleyin. Ardından havuç ve biberleri de ilave ederek sotelemeyi sürdürün. Ayıklanmış ve yıkanmış barbunyaları, salça, domates ve domates püresini de ekleyerek bir güzel karıştırın.
Üstüne 1 su bardağı kadar su koyun. Kısık ateşte pişmeye bırakın.

Barbunyalar yumuşamaya başladığı anda içine kereviz saplarını minik minik doğranmış halde ekleyin. Tuz ve baharatlarını da serperek karıştırın. Ocaktan indirin ve birkaç dakika beklettikten sonra içerisine taze soğanları koyup karıştırın. Sonra bir süre oda sıcaklığında bekletip ardından üzerinde zeytinyağını gezdirip servis yapabilirsiniz.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal