Kına İle Saç Nasıl Boyanır?

Kına ile saç nasıl boyanır? Kınayla bakır renk nasıl elde edilir? Kınayla kızıl saç nasıl elde edilir. İşte aklınızdaki soruların yanıtları..

09.05.2019-09:59 - (Son Güncelleme: 01.05.2021-15:38) Kına İle Saç Nasıl Boyanır?

Saça kimyasal boyalar ile  renk vermek istemeyenlerin doğal tercihlerinden biri olan kına ile renklendirme işlemi yapılmaktadır. Peki kına ile saç nasıl boyanır? Kına karışımı nasıl ortaya çıkar? Kına ile bakır ve kızıl tonları nasıl elde edilir? Haberimizi merak edenler için derledik.

KINA İLE SAÇ NASIL BOYANIR?

Saçınızı kına ile boyamak için öncelikle süt veya ılık su ile kınayı karın. Ancak kınanın kalıcılığı nedeni ile işlem esnasında ellerinize eldiven takmayı sakın ihmal etmeyin. Eldiven taktıktan sonra yaklaşık 10 dakika süresince karışımın iyice harmanlanması için karıştırın. Karıştırma işleminden sonra elde ettiğiniz karışımın üzerine çok az su dökerek kınayı 10 saat kadar dinlendirin. Bekleme süresi bittikten sonra karışımı saçınızın her bölgesine yavaş yavaş uygulayarak istediğiniz sonucu elde edin.

KINAYLA BAKIR RENK NASIL ELDE EDİLİR?

Özellikle kadınların en çok tercih ettiği bakır tonlarını kına ile elde etmek için 1 veya saçınızın gürlüğüne göre ayarladığınız 1 çay bardağı suda soğan kabuğunu kaynatın sonra kına ile karıştırarak yukarıdaki uygulama gibi saçınızda bir süre beklettikten sonra bakır sonucuna ulaşabilirsiniz. 

KINAYLA KIZIL SAÇ NASIL ELDE EDİLİR?

Saçınızı kimyasal boyalar yerine doğal yollarla kızıla boyayabilirsiniz. Saça kına ile kızıl rengi vermek için bu kez soğan suyu yerine pancar suyunu kınaya ekleyerek saçınızı kızıl renge boyayabilirsiniz.

Kına, aynı zamanda yağlı saçlar için de bir hayli önemli doğal saç boyasıdır. Fazla yağı kontrol altına alır ve saçların daha sağlıklı bir şekilde dalgalanmasına yardımcı olur. 

KINA SAÇTA NE KADAR BEKLEMELİDİR?

Kınanın saçta beklemesi gereken ideal süre 3-4 saat aralığıdır. Az bekletildiğinde kınanın tutmadan akma riski bulunurken fazla bekletildiğinde ise saça zarar verebilir. Rengin tutmama durumunda en fazla 5 saat bekletilmesi gerekmektedir. Gece kına yakıp yatmak saçların yanmasına sebep olabilir. Bu nedenle böylesi bir hareketten kaçınmanız gerekmektedir. 

Saçların daha doğal bir renge kavuşması ve canlılığını geçen günlere rağmen sürdürmesi güzellik ve bakım için oldukça büyük önem taşımaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal