Salçalarda nem nedeniyle kimi zaman küflenmeler meydana gelebilir. Yemeklerin lezzet anahtarı salçaları satın aldıktan kısa süre sonra bozulmasından ve kullanamamaktan şikayetçiyseniz saklama koşullarına dikkat edin.Peki, salça küflenmesini nasıl önleyebiliriz. İşte detaylar...

Doğru saklanma yöntemleri ile salçalarınızın küflenmesini engelleyebilirsiniz. İşte salçanızın küflenmesini önlemeye yardımcı olacak bazı basit yöntemler.

MARKETTEN ALDIĞINIZ SALÇAYI MUTLAKA BUZ DOLABINDA SAKLAYIN!

Eğer aldığınız salçayı kısa sürede tüketemiyorsanız küçük boy ürünler alabilirsiniz.

Büyük boy bir salça aldıysanız küflenmesini önlemek için aldığınız konserve salçayı cam bir kavanozun içine boşaltın ve hava almaması için kapağını iyice kapatın.

Salçanızın üzerine sıvı yağ dökerseniz buzdolabında donacağından küflenmesini önleyecektir.

Salçanın üzerinde kalan yemek artıkları, küflenmesine zemin hazırlayabilir. Salçanızı temiz kaşık ile kullanın.

Kavanoza aldığınız salçanızın üzerine tuz ekleyerek de küflenmesini büyük ölçüde geciktirebilirsiniz.


Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın