Smiley Piercing Zararları Nelerdir?

Smiley piercing nedir? Smiley piercing nasıl takılır? Taktırdıktan sonra bakım nasıl olmalı? Smiley piercing'in zararları neler? İşte smiley piercing hakkında merak edilenler...

25.06.2018-12:43 - (Son Güncelleme: 05.05.2021-17:03) Smiley Piercing Zararları Nelerdir?

Smiley Piercing Nedir? Smiley Piercing Nasıl Takılır? Smiley Piercing Taktırdıktan Sonra Bakım Nasıl Olmalı? Smiley Piercing'in Zararları Neler? İşte tüm merak edilenler haberimizde...

SMİLEY PİERCİNG NEDİR?

Smiley piercing son zamanların en gözde takı modası. Bir çok insanda görüyor ya da adını sıklıkla duyuyorsunuzdur muhtemelen. Smiley piercing, diş etini dudağa bağlayan frenulum denilen et parçasına takılan bir piercing türüdür. Frenulumun ne olduğunu merak ediyorsanız, üst dudağınızı yukarı kaldırıp aynada bu küçük dokuyu görebilirsiniz. Güldüğünüzde görünmesinden dolayı bu ismi almıştır. Türkçeye "gülücük piercing'i" olarak çevirebilir fakat kullanılan yaygın ismi smiley piercing'tir.

SMİLEY PİERCİNG NASIL TAKILIR?

Frenulumu delmek kolay gibi görünebilir ve kendiniz delebileceğinizi düşünebilirsiniz fakat bu yanlış bir davranış olur. Ağız içinde ve hassas bir bölge olduğundan enfeksiyon kapma riski yüksektir ve yanlış bir delme işlemi sonucunda çok büyük acılar çekebilirsiniz. Bu yüzden işinde uzman ve sertifikalı bir kişi bulmalısınız. Çoğunlukla bu işi dövmeciler yapmaktadır. Dövmecinizle anlaşmadan önce mutlaka eğitim sertifikası olup olmadığını sorunuz.

Profesyonel dövmeci ilk olarak size bir gargara verecektir. Bu gargara hem ağzınızın içindeki bakterileri yok edecek hem de uyuşmasını sağlayacaktır. Daha sonra paketinden yeni çıkardığı iğneyle, üst dudağınızı kaldırarak frenulun dokusunu delecek ve piercing'i takacaktır. Malzemelerin ilk defa kullanıldığına dikkat etmelisiniz.

SMİLEY PİERCİNG TAKTIRMAK ACITIR MI?

Frenulun çok ince bir dokudur. Bu yüzden delme işlemi yapılırken çok fazla baskı yapılmasına gerek yoktur ve bu da fazla bir acı hissettirmeyecektir. Ağzınızı gargara yaptığınız sıvı sayesinde dudaklarınız ve ağzınız uyuşacağından iğnenin girdiğini bile hissetmeyebilirsiniz. Delme işleminden sonra bir kaç saat bir şey yeyip içmemeli ve elinizle ya da dilinizle dokunmamalısınız. Baskı uygulamak ya da hareket ettirmek acıya sebep olabilir.

SMİLEY PİERCİNG TAKTIRDIKTAN SONRA BAKIMI NASIL OLMALI?

Smiley piercing taktırdığınız bölgenin tam olarak iyilişmesi ortalama 1 ila 4 ay sürecektir. En hızlı şekilde iyileşmesini sağlamak için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır. Dövmeciniz de gereken bilgileri verecektir.

En önemlisi ağız hijyeninize dikkat etmelisiniz. Her yemekten sonra alkolsüz gargara ya da deniz tuzuyla karıştırılmış ılık su kullanarak ağız içindeki bakterilerin yayılmasını önleyebilirsiniz. Gargaranız çok sert ise su ile seyreltebilirsiniz.

İlk zamanlar alkol, sigara, baharatlı, acı ve aşırı ekşi yiyeceklerden uzak durmalısınız. Özellikle baharatlı, acı ve ekşi gıdalar, delinen bölgeye temas ettiğinde acı hissetmenize sebep olacaktır ve iyileşme süresini de uzatacaktır.

Sıcak yemekler de frenulum bölgesinde ağrı ve sızlama hissetmenize sebebiyet verebilir. Bu yüzden sıcak yemeklerin soğumasını bekleyin ve yiyecekleri küçük lokmalar halinde yiyin.

Kesinlikle elinizle dokunmayın. Ellerimiz bir çok mikrop taşıdığından enfeksiyon kapmasına sebep olabilir. Dilinizle dokunmamaya da özen gösterin. Hareket ettirmek ya da baskı uygulamak tahriş edebilir.

Dişlerinizi az miktarda diş macunuyla ve yavaş hareketlerle fırçalayın. Bölgeye tema eden diş fırçası ve nane aromalı diş macunu sızlamasına neden olabilir. Yumuşak aromalı diş macunu tercih edebilirsiniz.

SMİLEY PİERCİNG'İN RİSKLERİ VAR MI?

Frenulum dokusu kimi insanlarda çok ince ya da küçüktür. Bu da piercing'inizin kopmasına sebep olabilir. Frenulumunuzun piercing taktırmaya uygun olup olmadığına dövmeciniz karar verecektir.

Bir diğer risk de piercing toplarının dişlerinize sürtünmesinden dolayı diş minelerine zarar vermesi. Dişlerinize zarar verdiğini hissediyorsanız çıkarmalısınız ya da bir diş doktoruna görünüp bilgi almalısınız.

Diş teli kullanıyorsanız smiley piercing sizin içi uygun olmayabilir. Piercing'iniz diş tellerinize takılıp frenulumu yırtabilir.

Sakız çiğnemek de riskli bir harekettir. Farkında olmadan sakız piercing'inize yapışabilir ve aniden çektiğinizde kanama ya da yırtılmaya sebep olabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal