Aspirinin Saça Faydaları Nelerdir?

Uzmanlar, ağrı kesici özelliği olan aspirin hakkında daha önceden kimsenin bilmediği bir iddia ortaya attı. Aspirinin saçlar için çok faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

12.05.2017-10:45 - (Son Güncelleme: 27.05.2021-15:47)

Güzellik uzmanları, evlerimizden eksik etmediğimiz ve ağrı kesici özelliği kuvvetli olan aspirin hakkında daha önce kimsenin duymadığı bir iddia ortaya attı. Aspirinin ağrı kesici, kanser ve alzheimer (bunama) hastalıklarını engelleyici birçok faydası var. Aspirinin bu faydalarından birisi de daha önce kimsenin bilmediği, kadınların en çok önem verdiği şeylerden biri olan saçlara mucizevi etkiler sağlamasıdır. İşte aspirinin saçlara faydaları...

ASPİRİNİN SAÇA FAYDALARI

Birçok hastalığı önleyen aspirin, saç sağlığını korumaya yardımcı olur. Özellikle yaz aylarında uzun süre güneşe maruz kalma sonucunda saç rengi açılabilir. Bu durumu doğal yollardan kesin çözüme kavuşturmak için birkaç aspirinin ılık suda çözüp, karışımı saçınıza sürdükten 15 dakika sonra durulayabilirsiniz.

Ağrı kesici özelliği yüksek olan aspirinin içerisinde bulunan salisilik asit, saçtaki parlak ve ışıltılı görünmesini sağlar.

Kadın ve erkek hemen hemen herkesin problemi olan kepek sorunun kesin çözümü için aspirin mucizevi etkiler sağlamaktadır. Banyo yapmadan önce şampuanınıza ekleyeceğiniz aspirin ile kepek oluşumunu önleyebilirsiniz. Aspirinin içerisinde bulunan salisilik asit, aynı zamanda kepeklerin azalmasına yardımcı olur. 

Bu faydalarının dışında ağrı kesici özelliği taşıyan aspirin, saç dökülme problemlerini de önler.

SAÇ RENGİNİ KORUR


Klorlu su, özellikle açık renkli ve boyalı saçları daha fazla etkiler. Klorlu sudan sonra uzun süre güneşe maruz kalan saçların renkleri daha fazla açılacaktır. Eğer saçlarınızın renginin açılmasını istemiyorsanız birkaç aspirinin ılık suyun içerisine atıp çözülmesini bekleyin, karışımı saçınıza uygulayıp 15 dakika beklettikten sonra durulayın. Böylece saçlarınız rengini koruyacaktır. 

SAÇLARI PARLAKLAŞTIRIR


Sulardaki kimyasal ilaçlar, güneşin zararlı etkilerinden dolayı yanmış olan saçlar için yine en büyük kurtarıcı aspirindeki salisilik asit. Salisilik asit saçtaki kırıkları azaltır ve saçın daha parlak olmasına yardımcı olur.

KEPEKLERİ AZALTIR


Şampuana ekleyeceğiniz aspirin ile kepek oluşumunu engelleyebilirsiniz. Aspirindeki salisilik asit kafa derisindeki ölü deri hücrelerini çözerek kepekleri azaltacaktır. Saç derinizdeki doğal yağları kaybetmek istemiyorsanız, aspirini ayrı şekilde kullanın. Şöyle ki; haftada bir ezilmiş birkaç aspirini o günlük şampuanınıza katın.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ENGELLER

Araştırmalara göre yüksek oranda prostaglandin D2 bulunan hayvanlar kesinlikle kel oluyor. Bu bilgi doğrultusunda saç dökülmesi yaşayan kişilerde prostaglandin D2 üretiminin yüksek olduğu düşünülmüştür. Aspirin ise prostaglandinin üretimini en iyi engelleyen bileşimlerden biri olarak bilinir.

Saç dökülmesi dünyadaki en eski ve yaygın saç sorunlarından birisidir. Çoğunluğu duygusal stres ve endişe ile alakalı olan pek çok farklı neden saç dökülmesine yol açabilir. Saç dökülmesini engellemek için yararlı olan aspirinden faydalanabilirsiniz. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal